Ion Iliescu, la spital! Ce a pățit fostul președinte al României – UPDATE

Alexandru Năstase   
în HotNews
25/06/2019, 11:05
Ion Iliescu, la spital! Ce a pățit fostul președinte al României – UPDATE GALERIE FOTO
Ion Iliescu a fost externat chiar în această lună din spital. Sursa foto - facebook

Ion Iliescu a ajuns de urgență la spital în această dimineață. Fostul preşedinte al României a acuzat probleme la inimă şi fost preluat imediat de o echipă medicală. De remarcat că la începutul lunii, Iliescu a fost externat din Spitalul Universitar de Urgență Elias! Doctorii au spus atunci că acesta se află într-o stare de sănătate mult mai bună, una care nu mai necesită prezența într-o unitate medicală.

Update, ora 12.39: Se pare că fostul președinte a venit la spital pentru un control și nu a rămas internat. “Precizăm că domnul Ion Iliescu nu se află internat la SUU Elias”, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții Spitalului Elias, citat de Mediafax.

Ion Iliescu, de urgență la spital!

“Domnul presedinte Ion Iliescu a fost externat astăzi din Spitalul Universitar de Urgență Elias, într-o stare de sănătate mult ameliorată față de momentul prezentării”, a transmis atunci Spitalul Universitar de Urgență Elias. Fostul șef de stat a primit și câteva sfaturi de la medici. Aceștia i-au recomandat lui Ion Iliescu să continue tratamentul la domiciliu.

Aproape o săptămână a stat internat data trecută Ion Iliescu. S-a prezentat pe 31 mai, cu febră mare și starea lui i-a impacientat pe doctori care au decis să-l țină sub control. De altfel, fostul președinte al României a fost operat, la începutul lunii aprilie, de ericardită lichidiană – tamponadă cardiacă, la spitatul C.C. Iliescu din Capitală. Nu a fost prima intervenție chirurgicală pe care a suferit-o de-a lungul timpului.

Ion Iliescu, de urgență la spital! Ion Iliescu
Ion Iliescu a acuzat la începutul lunii o stare febrilă. Sursa foto – facebook

Iliescu, istoric medical

Ion Iliescu a mai fost operat la inimă fiindu-i montate câteva stenturi. De remarcat că una dintre operaţii a fost făcută la Paris în 2007. „În cazul în care faci chiar și o simplă viroză respiratorie, se poate complica foarte mult funcția inimii și atunci acești pacienți care sunt sensibili și au o imunitate scăzută pot să facă anumite complicații”,  declara medicul generalist N. Peneș, de la Spitalul Elias despre situația lui Ion Iliescu.

Ion Iliescu a fost de trei ori președintele României. A câștigat fără drept de apel scrutinul din 1990, apoi le-a luat fața adversarilor și în 1992. S-a reîntors la Palatul Cotroceni în 2000 atunci când a câștigat turul 2 într-o cursă cu  Corneliu Vadim Tudor.

Închide ×