News

Ion Iliescu, operat pe inimă! Detalii despre starea fostului președinte, internat la Terapie Intensivă

01.04.2019 | 17:42
Ion Iliescu operat pe inima Detalii despre starea fostului presedinte internat la Terapie Intensiva

Ion Iliescu a fost internat la Institutul de Boli Cardiovasculare “CC Iliescu” din București, la Terapie Intensivă. Fostul președinte va fi operat pe inimă, existând suspiciunea că acesta ar suferi de pericardită hemoragică, o inflamare a pericardului.

Ion Iliescu s-a prezentat luni la un control la Spitalul Elias

Ion Iliescu s-a prezentat, luni, la un control amănunțit la Spitalul Elias. Purtătorul de cuvânt al acestei unități medicale, Silviu Negoiță, a declarat pentru Agerpres că medicii au observat că fostul șef de stat prezenta dificultăți de respirare, așa că au decis trimiterea sa la Institutul “C.C. Iliescu” pentru a fi tratat de specialiști.

Ion Iliescu a împlinit de curând 89 de ani, iar fostul președinte nu a mai fost văzut în public de ceva vreme. El postează periodic pe blogul său opiniile sale despre diferite teme politice și discută destul de rar cu presa. La finalul anului trecut, el a acordat un ultim interviu, pentru Le Figaro.

Ion Iliescu are probleme cu inima și urmează să fie operat

Ce probleme cardiace a mai avut Ion Iliescu

De-a lungul timpului, Ion Iliescu a avut mai multe probleme de ordin cardiac. În 2005, primului președinte al României post-comuniste i s-au montat cinci stenturi. În 2007, acestuia i s-a mai montat încă un stent, la Paris, după o intervenție asupra arterei coronariene.

„Nu a fost vorba despre o operație. Nu a presupus deschidere sau spitalizare. A fost pur și simplu o coronografie. Totul a durat 20 de minute”, spunea fostul președinte precizând că medicii au considerat oportun să-i mai pună un stent, pentru o mai bună circulație sangvină.

Președinte ales al României în perioada 1992-1996 și 2000-2004 și președinte al CFSN din 22 decembrie 1989 până în 1992, Ion Iliescu este pus sub acuzare în dosarul Mineriadei și dosarul Revoluției, pentru infracțiuni împotriva umanității. În dosarul Revoluției, mai sunt acuzați, printre alții Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus și Emil Dumitrescu.