Life

Ion Iliescu, pregătiri pentru inevitabil. Cine va primi averea fostului președinte după moartea sa

03.11.2020 | 08:19
Ion Iliescu pregatiri pentru inevitabil Cine va primi averea fostului presedinte dupa moartea sa
Ce se va întâmpla cu averea lui Ion Iliescu. Sursa foto: click.ro
ADVERTISEMENT

Ion Iliescu, în vârstă de 90 de ani, deține mai multe bunuri de valoare, însă nu are copii cărora să le lase averea. Fostul președinte al României a ales o altă persoană care va moșteni averea după moartea sa. 

Soții Iliescu au un “băiat de suflet” pe care l-au crescut de când a rămas orfan, scrie okmagazine.ro. Este vorba despre Mihai Bujor Sion, care în prezent este consulul României în Manila, Filipine.

ADVERTISEMENT

Ion și Nina Iliescu sunt împreună de aproape șapte decenii și s-au cunoscut pe vremea când aveau doar 18 ani. Nu au urmași direcți, însă l-au crescut pe Mihai Bujor Sion ca pe propriul lor copil.

Ce se va întâmpla cu averea lui Ion Iliescu

Ion Iliescu a fost președinte Consiliului Frontul Salvării Naționale (FSN) și a făcut parte din Partidul Comunist. De asemenea, a fost primul președinte al României după căderea comunismului în 1989. A avut două mandate, însă nu unul după altul. Este încă cercetat în două dosare, unul legat de Revoluție, iar celălalt de Mineriadele din 1990.

ADVERTISEMENT

Ajuns la vârsta de 90 de ani, fostul șef al statului nu mai apare în public la fel de des ca înainte și chiar a solicitat urna mobilă pentru a vota la alegerile din ultimul an.

În luna martie a acestui an, Iliescu și-a făcut apariția în public după mult timp, vizibil mai slăbit decât înainte. Fostul președinte al țării a avut venituri foarte mari datorită funcțiilor ocupate.În 2008, avea numeroase venituri pe care le-a trecut în declarația de avere.

ADVERTISEMENT

Iliescu deține un apartament în București de 156 mp achiziționat în 1996 și 16 tablouri semnate de pictori români, alături de alte obiecte de artă. În afară de acestea, Ion Iliescu avea în anul 2008 aproape 54.000 de lei indemnizație de senator, circa 55.000 de lei, 33.000 de lei pensia și 8.400 de lei de la Academia de Științe Agricole.

Cum nu au avut niciodată copii, Ion și Nina Iliescu îi vor lăsa averea lui Mihai Bujor Sion. Aceștia au avut grijă ca băiatul lor de suflet să primească o educație bună și studii pe măsură. După ce părinții au decedat într-un accident aviatic, Iliescu l-a luat în sânul familiei sale.

ADVERTISEMENT

Consul al României în Filipine, Mihai bujor Sion a fost șef al Cancelariei Prezidențiale în timp ce tatăl său se afla la conducerea țării. A fost căsătorit timp de 20 de ani cu actrița Ioana Marinescu, însă au divorțat în anul 2015. La scurt timp s-a căsătorit cu fotomodelul Laura Iordache, mai tânără cu 30 de ani decât el.

Ion Iliescu și soția lui nu au avut niciodată copii pentru că Nina nu a mai putut rămâne însărcinată după trei sarcini toxice, deși și-ar fi dorit.

 

ADVERTISEMENT