Fotbal intern

Ion Marin e îngrijorat de situația de la Dinamo: „Eu cred că nu se mai lucrează la antrenamente!” Exclusiv

23.02.2021 | 10:33
Ion Marin e ingrijorat de situatia de la Dinamo Eu cred ca nu se mai lucreaza la antrenamente Exclusiv
Ion Marin e ingrijorat de situatia de la Dinamo: „Eu cred ca nu se mai lucreaza la antrenamente!”
ADVERTISEMENT

Ion Marin nu e prea optimist în legătură cu șansele lui Dinamo de a se redresa în acest sezon și consideră că jucătorii nu mai au aceeași atitudine și dăruire în ultimele partide.

Fostul mare jucător și antrenor al lui Dinamo a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre situația lui Dinamo, dar și despre partida pierdută cu Astra Giurgiu.

ADVERTISEMENT

„Săpăligă” nu e deloc mulțumit de politica de transferuri a lui Dinamo și îl critică pe Mario Nicolae pentru ultimele mutări. Ba, mai mult, fostul antrenor al „câinilor” consideră că niciun jucător din lotul lui Dinamo nu ar fi putut face parte din „haita” pe care a antrenat-o în 2009, în ultimul său mandat ca principal în Ștefan cel Mare.

Ion Marin, interviu FANATIK: „Nici în ’90 când ne-au dat stema jos de pe gard nu a fost o situație atât de grea!”

Ați fost 12 ani la Dinamo ca jucător și în trei rânduri ca antrenor. A mai fost vreun moment atât de dificil?

ADVERTISEMENT

– Este cel mai dificil moment din istoria clubului! Nici în 1990 când s-au schimbat generațiile, au vrut să ne ia numele și ne-am dat stema jos de pe gard, iar Steaua a luat șase titluri la rând nu a fost așa. Și atunci au fost momente grele din punct de vedere financiar, dar nu se poate compara.

Ce s-a întâmplat la meciul cu Astra?

– Dinamo a jucat prost în toate compartimentele, însă am fost depășiți extrem de ușor pe benzi. Treceau pe lângă fundașii lui Dinamo ca pe bulevard. Și cei de la Astra trec prin momente extrem de dificile, dar la ei am văzut bucuria pentru fotbal. Jucătorii lui Dinamo nu au pus osul! Nu au avut atitudine. Asta a fost principala problemă.

ADVERTISEMENT

Apărarea a fost total depășită, dar probleme au fost în toate compartimentele. Adam Nemec e și el o pierdere mare pentru Dinamo.

Ion Marin: „Nu e vorba doar de club, ci și de cariera lor!”

Cum se poate redresa situația?

– Trebuie să înțeleagă că nu e vorba doar de club, ci și de cariera lor. Cum vor putea să continuie dacă vor fi cei care vor retrograda Dinamo? Sincer îmi e teamă că se poate ajunge acolo. Jerry Gane îi poate trezi și îi poate face să se reseteze. Spiritul a dispărut de pe teren.

ADVERTISEMENT

Mulți au criticat ultimele transferuri ale lui Dinamo…

– Nici eu nu le înțeleg! Parcă vor să continuie ceea ce au început alții. Sunt atâția tineri talentați la Dinamo, care și-ar da viața pe teren. Nu înțeleg cine i-a dat putere de decizie lui Mario Nicolae, cine l-a adus la Dinamo sau cine i-a dat drept de semnătură și l-a mandatat să negocieze pentru jucători. Nu înțeleg de ce e nevoie de un portar norvegian de 30 de ani, când îl ai pe Eșanu.

„Jucătorii nu sunt 100% concentrați la antrenamente”

Putea face Jerry Gane mai mult?

– Nu știu dacă putea face mai mult. Face tot ce poate în situația de față. Eu cred că jucătorii nu sunt 100% concentrați la antrenamente și se vede că nu lucrează. Iar asta se vede cel mai bine pe teren, pentru că nu se mai luptă pentru fiecare minge.

Urmează meciul cu Viitorul. Ambele echipe se află într-o situație dificilă…

– Da, un meci extrem de important. O înfrângere pentru Dinamo ar complica foarte mult lucrurile. Și Viitorul se află într-o situație dificilă, dar diferența majoră e că acolo există un club stabil din punct de vedere administrativ, ceea ce înseamnă extrem de mult pentru jucători.

„Cred că niciun jucător actual nu ar fi fost în lot 2009, la ultimul meu mandat la Dinamo!”

Ați fost principal ultima oară în 2009 la Dinamo. Ce jucători actuali puteau fi atunci în lot?

– Cred că nici măcar unul. Văd o schimbare la Deian Sorescu, care are atitudine și de aia e și căpitanul echipei. Marco Ehmann e un puști care merită mai multe șanse, dar trebuie să i se dea încredere.

Urmează meciul cu Viitorul. Ambele echipe se află într-o situație dificilă…

– Da, un meci extrem de important. O înfrângere pentru Dinamo ar complica foarte mult lucrurile. Și Viitorul se află într-o situație dificilă, dar diferența majoră e că acolo există un club stabil din punct de vedere administrativ, ceea ce înseamnă extrem de mult pentru jucători.

Cu cine țineți legătura din conducerea clubului? Ar trebui să se implice mai mulți dinamoviști?

– Mai mult cu domnul Eftimescu pentru că pe ceilalți nu îi cunosc! Dinamoviștii adevărați ar putea readuce acel spirit și ar putea ajuta într-o oarecare măsură clubul. Însă, eu spun să îi lase să își vadă de pensiile lor și de treburile lor, dar să aducă măcar profesioniști. Să vină oameni care se pricep cu adevărat!

„Suporterii lui Dinamo nu pot salva de unii singuri clubul!”

Pot salva suporterii Dinamo?

– E lăudabil tot ceea ce au făcut pentru Dinamo. Însă este foarte greu. Nu pot reuși singuri, e nevoie ca oameni potenți financiar să vină alături de ei. Mai e nevoie de 863.000 de euro pentru a lua licența. Este o sumă enormă! Nu am card DDB pentru că nu am ce să fac cu el!

Ce ar însemna pentru Dinamo să cucerească Cupa României?

– Cupa nu ar trebui să fie un obiectiv pentru Dinamo. Cu ce te ajută să câștigi Cupa României dacă retrogradezi sau nu iei licența? Era o vorbă cu ani înainte că o victorie cu Steaua salvează sezonul, ceea ce e greșit. E foarte greu ca Dinamo să iasă din această decizie.

  • 12 ani a jucat Ion Marin pentru Dinamo
  • 3 mandate a avut ca antrenor principal: 2001-2002, 2005-2006, 2009
  • 12 e locul ocupat de Dinamo în clasamentul Ligii 1
  • 35 de zile mai are la dispoziție Dinamo pentru a face rost de suma de 863.000 de euro necesară pentru a lua licența
ADVERTISEMENT