News

Ion Popa, candidatul ALDE pentru şefia Senatului. Avertismenul lui Tăriceanu pentru Teodor Meleşcanu

03.09.2019 | 17:38
Ion Popa candidatul ALDE pentru sefia Senatului Avertismenul lui Tariceanu pentru Teodor Melescanu
ADVERTISEMENT

ALDE este la un pas de colaps după ce Teodor Meleșcanu l-a lăsat cu ochii în soare pe Călin Popescu Tăriceanu. În urma discuției dintre fostul șef al Senatului și ceilalți membri ai formațiunii politice, s-a ajuns la concluzia că va fi exclus orice membru ALDE care va accepta funcții din partea PSD, partid cu care până mai ieri liberalii fostului premier au împărțit guvernarea.

Ion Popa, varianta lui Tăriceanu la Senat după ce Meleșcanu a trădat partidul

Decizia a fost luată în Biroul Politic Central al ALDE, când s-a înaintat și o propunere pentru Senat în persoana lui Ion Popa. Tăriceanu remarcă extrem de mâhnit atacurile pe care PSD le face tot mai des la adresa ALDE și felul în care încearcă să cumpere, la bucată, anumiți membri precum fostul ministru de Externe, Teodor Meleșcanu.

ADVERTISEMENT

Tăriceanu a spus că PSD duce situația politică într-un război inutil și susține că este extrem de nemulțumit de felul în care evoluează relația, până mai ieri, civilizată între între foștii aliați politici. Fostul șef al Senatului a spus că PSD ar trebui să înceteze să mai încerce să racoleze oameni din formațiunea pe care o conduce.

teodor meleșcanu
S-a rupt prietenia dintre Tăriceanu și Meleșcanu. Sursa foto: Revista 22

Reproșurile fostului premier al României la adresa PSD

„La despărțirea de PSD, am convenit că vom rămâne în relații civilizate. Ceea ce obeserv este un atac furibund al PSD la adresa ALDE și îi previn pe cei din PSD că nu suntem în postura să întoarcem și celălalt obraz”, a spus Tăriceanu, scrie hotnews.ro.

ADVERTISEMENT

„Dar PNL nu vrea să depună moțiunea, o să vedeți că acest lucru nu se va întâmpla până la alegerile prezidențiale. În acest moment e clar că numărul necesar pentru moțiune este întrunit. Pe mine nu mă sperie alegerile anticipate, dar, așa cum cunosc parlamentul, probabil că la această situație nu se va ajunge cu una, cu două”, a mai spus Tăriceanu azi.