ADVERTISEMENT
News

Ion Rădoi, liderul sindicatului de la metrou, contestă controlul judiciar. Ce spune despre acuzațiile aduse

Liderul sindicatului de la metrou, Ion Rădoi, contestă controlul judiciar. Acesta a demontat toate acuzațiile aduse de procurorii DNA.
Autor: Adrian Baciu | 22.07.2021 | 11:23
Ion Rădoi, liderul sindicatului de la metrou, contestă controlul judiciar. Ce spune despre acuzațiile aduse
Ion Rădoi, liderul sindicatului de la metrou, contestă controlul judiciar. Ce spune despre acuzațiile aduse. Sursa foto: hepta.ro

În cursul zilei de joi, 22 iulie, liderul sindicatului de la metrou, Ion Rădoi, a ajuns la Tribunalul Bucureşti pentru a contesta decizia procurorilor de a-l pune sub control judiciar.

ADVERTISEMENT

Tot azi, sindicalistul va afla și decizia. Tribunalul Bucureşti a rămas în pronunţare pe cererea lui Rădoi.

Liderul sindicatului de la metrou, Ion Rădoi, contestă controlul judiciar și demontează acuzațiile aduse

La ieșirea de la Tribunal, Ion Rădoi a făcut scurte declarații în fața jurnaliștilor. El a spus că nu l-a întâlnit pe Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor și că nu și-a depus actele de pensionare.

ADVERTISEMENT

”Am considerat că este o ilegalitate (n.r. măsura controlului judiciar). În momentul în care eşti acuzat pentru orice, nu mai ştiu cum… şantaj. Nu am aflat pe cine am şantajat. M-am întâlnit vreodată? Nici nu l-am văzut pe ministrul Transporturilor. A refuzat.

Avem 21 de adrese făcute către Ministerul Transporturilor şi nu a răspuns la niciuna. Nu numai că nu l-am întâlnit, nici nu a răspuns. Am decis să formulăm o cerere de recuzare. Am sesizat CSM, autorități externe din justiție”, a spus Rădoi, joi.

ADVERTISEMENT

În momentul în care a fost întrebat de jurnalişti dacă a depus documentele pentru pensionare, el a răspuns: ”Nu am depus. Am de gând, în schimb, să fac o evaluare. Deci, nicicum. Nu, pentru că le-aş da prea mare satisfacţie”.

Ce acuzații i se aduc lui Ion Rădoi

Miercuri, 14 iulie, DNA l-a pus sub control judiciar pe liderul sindical după ce l-a audiat miercuri seară la capătul a șapte ore de percheziții la 16 locații, printre care sediul USLM și locuința lui Ion Rădoi.

ADVERTISEMENT

Procurorii îl acuză pe acesta de două fapte de șantaj și de folosire a influenței sau a autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un sindicat, infracțiuni comise între septembrie 2018 – iulie 2021.

Alături de Rădoi, DNA mai cercetează o persoană fizică, administrator al unor societăți comerciale, care i-a fost complice lui Ion Rădoi.

ADVERTISEMENT

DNA arată, într-un comunicat, că în cursul anului 2003, Metrorex a încheiat cu societatea sindicatului care este controlată de Rădoi un contract privind organizarea în comun de activități comerciale în stațiile și căile de acces de la metrou.

”În realitate, SC Sindomet Servcom SRL a controlat și gestionat singură administrarea spațiilor comerciale de la metrou, având control total asupra modului de atribuire a contractelor de închiriere a spațiilor comerciale, a modului de înființare de noi spații comerciale și a modului de stabilire a chiriei pentru spațiul comercial închiriat.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, invocând existența unui litigiu cu SC Metrorex SA, SC Sindomet Servcom SRL a refuzat să procedeze la predarea spațiilor comerciale, continuând exploatarea nelegală a acestora și obținerea de venituri care se ridică la peste 10.000.000 lei, susțin procurorii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!