Sporturi

Ion Ţiriac a ajuns la o înţelegere cu Primăria din Madrid! Lovitură financiară de senzaţie pentru magnatul român

01.09.2018 | 18:08
Ion Tiriac a ajuns la o intelegere cu Primaria din Madrid Lovitura financiara de senzatie pentru magnatul roman

Ion Ţiriac a ajuns la o înţelegere cu Primăria din Madrid. Cel mai bogat român a ajuns la un acord cu Primăria Capitalei Spaniei.

Ion Ţiriac va primi o sumă uriaşă de bani. Ion Ţiriac a reuşit o nouă lovitură financiară, după ce a ajuns la un acord cu reprezentanţii oraşului Madrid pentru a păstra turneul de tenis în capitala Spaniei. Presa din Spania anunţă că Ţiriac şi Primăria Madrid au ajuns “la un acord de principiu”, astfel că turneul de tenis va continua în capitala Spaniei până în 2031.

În urma acestui acord, lui Țiriac îi vor intra în conturi 81 de milioane de euro în perioada 2021-2031. În acest moment, fostul tenisman încasează anual 7,5 milioane de euro, iar presa iberică susține că suma va crește cu 600.000 de euro începând cu 2021. Ţiriac încasează aceşti bani deoarece prezenţa turneului pe care-l patronează în Madrid aduce un plus de imagine oraşului şi impulsioneaza turismul.

Ion Ţiriac a ajuns la o înţelegere cu Primăria din Madrid

Competiţia de la “Caja Magica” aduce oficialităţilor din Madrid, pe lângă expunere la nivel global, beneficii în valoare de 107 milioane de euro anual. Turneul din capitala Spaniei este de categorie Masters la masculin şi Premier Mandatory la feminin. Potrivit jurnaliştilor iberici, profitul total pe care turneul i-l aduce lui Ţiriac este de 35 de milioane de dolari (29,5 milioane de euro) pe an. De asemenea, magnatul român a solicitat şi construcţia unei noi arene, cu o capacitate de 10.000 de locuri.

Ţiriac a ameninţat recent că va muta turneul de tenis de la Madrid deoarece nu a ajuns la un acord cu reprezentanţii municipalităţii. Omul de afaceri declarase că are oferte de la Munchen, Berlin şi din Rusia şi a acuzat-o pe primarul Manuela Carmen că îi îngreunează procesul de a încheia discuţiile amiabile pe care voia să le poarte cu reprezentanţii Primăriei din Madrid.

Ion Ţiriac a fost în conflict cu autorităţile spaniole din cauza turneului de la Caja Magica

Ion Ţiriac, patronul turneului de  1000 de puncte de la Madrid, a intrat în trecut în conflict cu autorităţiile spaniole şi a fost pregătit să mute întrecerea din capitala iberică. Omul de afaceri a fost nemuşţumit pentru că oficialii de la Madrid nu au dorit să construiască un nou stadion de 10.000 de locuri şi să-şi asume creşterea premiilro impusă de ATP.

Pentru mine, ideal ar fi ca turneul să rămână aici încă 20 de ani, dar nu putem sta dacă nu suntem doriţi. Dacă turneul nu este necesar pentru Madrid, nu putem fi aici. Nu înţeleg cum sunt oameni care nu doresc acest turneu aici, când el aduce bani pentru oraş şi pentru Spania. Oraşul nu pierde bani, ci câştigă, pe lângă publicitatea generată. Dar nu eu sunt cel care trebuie să înţeleagă asta, ci cei care au responsabilitatea. Eu trebuie să mă asigur că turneul continuă, aici sau în altă parte”, a declarat Ţiriac pentru Marca. Miliardul român le-a transmis jurnaliştilor spanioli că este dispus să mute turneul în Germania sau Spania dacă până la 1 august nu primeşte un răspuns favorabil din partea autorităţiilor madrilene.

Tags: