Sporturi

Ion Țiriac a dat lovitura! Turneul de tenis de la Madrid, aproape ca unul de Grand Slam

25.11.2020 | 16:34
Ion Tiriac a dat lovitura Turneul de tenis de la Madrid aproape ca unul de Grand Slam
ADVERTISEMENT

Lovitură de proporții dată de Ion Țiriac! Miliardarul român a reușit să schimbe formatul turneului de tenis de la Madrid, pe care-l patronează, iar acesta va avea un sistem de desfășurare asemănător cu cele 4 turnee de Grand Slam.

Mutua Madrid Open este un turneu dublu, atât pentru circuitul ATP, cât și pentru WTA, fiind unul dintre cele mai mari care se desfășoară în în întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Turneul lui Ion Țiriac de la Madrid este singurul din Europa de categorie Masters / Premier Mandatory și pentru că acesta a crescut de la an la an forurile conducătoare ale tenisului profesionist mondial au acceptat planurile de extindere.

Ion Țiriac a dat lovitura cu Turneul de la Madrid! Va fi asemănător cu unul de Grand Slam

În urma negocierilor cu șefii ATP și WTA, Ion Țiriac a obținut aprobarea ca, începând de anul viitor, Turneul de la Madrid să se desfășoare pe durata a două săptămâni, și nu doar pe timp de 10 zile ca până acum. Astfel, se va asemăna foarte mult cu cele 4 turnee de Grand Slam, nefiind exclus ca în viitor să primească și el acest statut.

ADVERTISEMENT

Mai ales că și premiile au crescut substanțial de la an la an, ajungând la o valoare totală de aproximativ 15 milioane de euro în 2019, ultima ediție care s-a disputat. În 2020, Mutua Madrid Open a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

După ce schimbarea de format a fost aprobată, Turneul de la Madrid se va disputa anul viitor în perioada 27 aprilie – 9 mai, ambele concursuri, masculin și feminin, urmând a se desfășura simultan. Competiția își va păstra noul format și după 2021, indiferent dacă magnatul român îi va schimba locul de disputare sau nu.

ADVERTISEMENT

„Suntem bucuroşi că am atins obiectivul de a deveni un turneu de două săptămâni! Este o creştere urmărită, meritată şi necesară, care ne va permite să ne bucurăm de mai multe zile de cel mai bun tenis la Caja Magica! Sunt sigur că atât sponsorii noştri, cât şi fanii vor primi această veste cu braţele deschise”, a declarat directorul turneului, Feliciano Lopez.

Contractul lui Ion Țiriac cu Primăria Madridului expiră în 2021 și este foarte probabil ca ediția de anul viitor să fie ultima care se va disputa în capitala Spaniei. Miliardarul român nu s-a înțeles încă asupra termenilor financiari cu oficialitățile iberice și ia în calcul din ce în ce mai serios varianta ca din 2022 să mute acest turneu la Berlin.

ADVERTISEMENT

Turneul de Madrid îi priește Simonei Halep

Turneul de la Madrid este unul care îi priește foarte mult Simonei Halep, care s-a impus aici de două ori și a mai jucat încă două finale. În 2016, ea a câștigat finala cu Dominika Cibulkova, iar în 2017 a învins-o în ultimul act pe Kristina Mladenovic.

În 2014, Simona a pierdut finala disputată la Madrid împotriva Mariei Șarapova, iar în 2019 s-a înclinat, tot în ultimul act, în fața olandezei Kiki Bertens.

  • 7.021.128 de dolari este suma totală a premiilor ce vor fi acordate în 2021 în turneul feminin de la Madrid
  • 7.279.270 de dolari este suma totală a premiilor ce vor fi acordate în 2021 în turneul masculin de la Madrid
ADVERTISEMENT
Tags: