Simona Halep

Ion Ţiriac a dezvăluit cât va mai juca Simona Halep: “E viața ei, nimeni nu poate s-o influențeze”

22.08.2020 | 15:50
Ion Tiriac a dezvaluit cat va mai juca Simona Halep E viata ei nimeni nu poate so influenteze
ADVERTISEMENT

Ion Țiriac (81 de ani) a vorbit pentru gsp.ro despre hotărârea Simonei Halep (28 de ani, 2 WTA) de a nu participa la US Open și de programul viitor al româncei.

Țiriac a discutat despre evoluția Simonei de la Praga, despre ce ar putea face Halep la Roland Garros, dar și despre relația dintre cei doi și ce urmează pentru ea în circuitul feminin.

ADVERTISEMENT

Fostul tenismen o laudă pe Simona Halep pentru parcursul pe care l-a avut la turneul din Cehia, dar spune că ea nu a practicat cel mai bun tenis:

”Nu a jucat nici pe departe cel mai bun tenis”

”Trebuie să spun bravo! I-am și spus bravo! Nu a jucat nici pe departe cel mai bun tenis, dar, la fel ca întotdeauna la ea, capul e mai tare decât picioarele. A stat acolo și a câștigat un titlu. Ea n-a jucat extraordinar la Praga, dar Halep e Halep, n-ai ce să-i faci”.

ADVERTISEMENT

Țiriac a vorbit și despre decizia Simonei de a nu participa la turneul de Grand Slam din Statele Unite ale Americii: ”Era ridicol să spui că merge să se antreneze 3-5 zile la US Open, apoi să revină din nou pe zgură. Tot programul la tenis s-a bulversat.  Foarte rar o sfătuiesc pe Halep. Eu îi spun ce face și, în special, ce nu face. Eu nu cred că Halep mă consideră un fan de-ai ei. Halep mă consideră un inamic. O întreb: «De ce nu mi-ai dat telefon după ce ai terminat?». Iar ea îmi spune: «Domnule Țiriac, îmi era teamă să nu mă bateți prin telefon!»”

Fostul tenismen a vorbit și despre participarea Simonei Halep la turneul de Grand Slam de la Roland Garros: ”Încă un turneu de pregătire i-ar fi făcut tare bine, mai avea nevoie de câteva meciuri. Halep are șanse oricând, oriunde, oricum. Nu știu unde s-o trimit să mai joace un turneu. La Roma, ea deja va intra în fricțiuni cu cele mai bune. Ei îi trebuie meciuri în care să învârtească mingea, iar când greșește să știe de ce greșește”.

ADVERTISEMENT

Două turnee și-a trecut în cont Simona în 2020

Ion Țiriac crede că Simona Halep va mai putea juca tenis încă cinci-șase ani de zile: ” Frumos ar fi ca tenisul să nu se termine după Halep. Ea e o jucătoare care poate să mai joace cu posibilitățile ei, nu atât fizice, cât morale, încă cinci-șase ani buni de zile. Atenție! Halep e o jucătoare diversă. E profesionistă în teren, dar în afara lui este o ființă, o femeie normală. Își vede de familie, își vede de distracție. E viața ei, nimeni nu poate s-o influențeze. N-aș vrea să se termine tenisul după Halep.

Halep s-a format la 14-15 ani. Atunci, dacă ea punea mai mult accent pe pregătirea fizică, ar fi fost mult mai solidă. E o fată extraordinar de rapidă, cu un talent deosebit, însă fizicul ei nu rezistă atât cât îi rezistă capul. Voința o duce mult mai departe decât fizicul”

ADVERTISEMENT

Simona Halep a bifat 15 victorii în 2020 în cele 17 meciuri jucate. Două competiții a reușit românca să câștige în 2020 din patru la câte a participat.

ADVERTISEMENT