Sporturi

Ion Țiriac a făcut bani în pandemie. Averea miliardarului român a crescut cu o sumă amețitoare

03.03.2021 | 16:06
Ion Tiriac a facut bani in pandemie Averea miliardarului roman a crescut cu o suma ametitoare
Ion Țiriac, acuzat că le susține pe jucătoarele care refuză să reprezinte România la Jocurile Olimpice. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Afacerile lui Ion Țiriac nu au fost afectate de pandemia de coronavirus. Averea miliardarului a crescut amețitor în 2020, cu câteva sute de milioane de dolari.

Conform ultimului top al bogaților lumii, întocmit de compania de cercetare și media Hurun Report, citată de profit.ro, averea lui Țiriac a crescut cu aproximativ 300 de milioane de dolari

ADVERTISEMENT

Acest lucru i-a adus afaceristului român și un salt de 38 de poziții în clasamentul mondial al celor mai bogați pământeni, până pe locul 2.238. Cel mai bogat om al planetei este Jeff Bezos de la Amazon, cu 189 de miliarde de dolari.

Averea lui Ion Țiriac a crescut în pandemie. Ce afaceri controlează

Conform surselor citate, averea lui Ion Țiriac a fost evaluată la sfârșitul anului trecut la 1,5 miliarde de dolari, în creștere de la 1,2 miliarde în 2019.

ADVERTISEMENT

Miliardarul român controlează gigantul german Alianz-Țiriac, unde deține pachetul majoritar de acțiuni (45%). Alianz-Țiriac este o companie care se ocupă preponderent de asigurările de viață, sănătate, locuință și cele agricole.

În România, dar și în alte părți ale lumii, Ion Țiriac controlează mai multe afaceri în domeniul imobiliar și sportiv, transport aerian și benzinării.

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac a făcut avere din tenis

Ion Țiriac a făcut avere din tenis și, în ciuda vârstei (afaceristul va împlini 82 de ani pe 9 mai), continua să lanseze noi proiecte în sportul alb. Începând cu acest an, Țiriac va organiza un turneu în circuitul masculin ATP, la Belgrad, împreună cu Djordje Djokovic, fratele lui Novak Djokovic.

În fapt este vorba despre defunctul turneu de la București, organizat de miliardarul român până în 2016. Între 2017-2019 evenimentul a fost mutat la Budapesta, iar la începutul lunii ianuarie Țiriac a primit acordul ATP de a muta încă o data competiția, de această data în Serbia.

ADVERTISEMENT

Miliardarul român deține și licența pentru turneul Mutua Open care are întreceri atât la masculin, cât și la feminin, pe care îl organizează la Madrid din 2002. În 2019, când a avut loc ultima ediție, Ion Țiriac și partenerii săi au oferit premii totale în valoare de 14 milioane de euro, masculin plus feminin. Anul trecut turneul a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT