Sport

Ion Țiriac a redevenit cel mai bogat român, după ce Daniel Dineș a pierdut 1,3 miliarde de dolari

Ion Țiriac a redevenit cel mai bogat român, după ce fondatorul UiPath, Daniel Dineș, a pierdut 1,3 miliarde de dolari în ultima perioadă.
01.07.2024 | 14:29
Ion Tiriac a redevenit cel mai bogat roman dupa ce Daniel Dines a pierdut 13 miliarde de dolari
Ion Țiriac, din nou cel mai bogat miliardar român / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Într-o societate foarte volatilă din punct de vedere financiar, topul miliardarilor se schimbă permanent. Ion Țiriac, cunoscut de mulți drept cel mai bogat român, a revenit pe prima poziție pe plan autohton.

Ion Țiriac, din nou cel mai bogat român

Miliardarul a încheiat recent o afacere care îl plasează pe prima poziție a celor mai bogați afaceriști români. Conform datelor oferite de Forbes, Ion Țiriac ar avea o avere estimată de 2,1 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Daniel Dineș, un nume mai puțin cunoscut decât fostul tenismen, se află în topul celor mai bogați români. Însă, afaceristul se află pe un trend descendent, pierzând aproximativ 30% din valoarea acțiunilor companiei sale, UiPath.

Conform datelor, de la o avere de 2,7 miliarde de dolari, Daniel Dineș a scăzut la 1,4 miliarde de dolari. Problemele privind scăderea acțiunilor l-a făcut pe miliardar să revină în funcția de CEO al companiei.

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac, aflat pe prima poziție, este urmat de Dragoș Pavăl, cu o avere estimată de două miliarde de dolari. România oferă șapte nume care au depășit averi declarate sau estimative de peste 1 miliard de euro.

Topul mai este completat de Ion Stoica și Matei Zaharia, fondatorii companiei Databricks, cu 1,2 miliarde dolari fiecare. Ion Țiriac se află pe poziția 1545 în lume, conform datelor Forbes din aprilie 2024.

ADVERTISEMENT

Se apropie Gigi Becali de averea lui Țiriac?

Dumitru Dragomir a spus care dintre cei doi este mai bogat, anume Ion Țiriac sau patronul FCSB-ului, Gigi Becali. Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal crede că cei doi au un flux de cash asemănător.

”Cash, da! Cred că-i acolo, la bătaie cu el. Are proprietăți mai multe Țiriac, a făcut minuni. Știe și să se distreze, cu avioane, astea, pleacă la vânătoare. Gigi n-are nicio distracție, nimic! Care e singura lui distracție? Fotbalul! În rest, n-are nimic!”, a spus Mitică Dragomir.

ADVERTISEMENT

Conform datelor estimative, Gigi Becali ar avea o avere mai mică, comparativ cu cea a lui Ion Țiriac, de aproape șase ori. Latifundiarul din Pipera ar avea o avere estimatica între 325 și 425 milioane de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: