Sporturi

Ion Țiriac, aproape să mute turneul de la Madrid! În ce oraș vrea să-l ducă

09.11.2020 | 12:28
Ion Țiriac, aproape să mute turneul de la Madrid! În ce oraș vrea să-l ducă
Omul de afaceri Ion Țiriac e hotărât să mute turneul pe care îl patronează la Madrid într-o altă mare capitală europeană și a avut deja o întâlnire cu oficialitățile din această țară. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Omul de afaceri Ion Țiriac e hotărât să mute turneul pe care îl patronează la Madrid într-o altă mare capitală europeană și a avut deja o întâlnire cu oficialitățile din această țară.

Relația dintre fostul tenismen și conducătorii capitalei Spaniei a fost mai tot timpul una tensionată, miliardarul român amenințând în mai multe rânduri că va muta competiția într-un alt oraș.

ADVERTISEMENT

Ediția din acest an a Madrid Open a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, iar Țiriac a înregistrat o pierde uriașă din această cauză.

Turneul de la Madrid va fi dus de Ion Țiriac la Berlin

Potrivit Tennis World USA, Ion Țiriac este hotărât să mute turneul de la Madrid și a avut o nouă întâlnire în acest sens cu primarul orașului Berlin, Michael Muller. Cei doi au mai discutat pe această temă și în urmă cu o lună, când omul de afaceri a mers în Germania.

ADVERTISEMENT

Miliardul în vârstă de 81 de ani s-a văzut cu primarul capitalei Germaniei, întâlnirea fiind facilitată de ambasadorul României în această țară, Emil Hurezeanu.

Cei doi au discutat pe larg despre o eventuală mutare a competiției la Berlin începând cu anul 2022, atunci când expiră actualul contract dintre Ion Țiriac și oficialii din Madrid.

Ion Țiriac ar vrea să aducă la Berlin și Mastersul masculin, dar și turneul feminin de categorie Premier Mandatory pe care le susține la Madrid din 2002 și care se află între cele mai importante competiții din calendarul ATP și WTA.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri oferă premii uriașe la cele două competiții din capitala Spaniei. Premiile se ridică la peste 14 milioane de euro pentru ambele competiții, iar câștigătorii sunt recompensați cu cecuri în valoare de 1,2 milioane de euro.

La sfârșitul anului trecut, presa internațională a scris despre posibilitatea ca omul de afaceri să ducă Madrid Open în capitala Austriei. Țiriac ar fi discutat cu oficialitățile Vienei și le-a cerut acestora 250 de milioane de euro pentru cedarea întrecerii începând cu anul 2025.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri