Sport

Ion Țiriac are de încasat 370.000 de euro din partea Guvernului Ungariei! Banii au întârziat să intre în conturi

07.02.2020 | 13:22
Ion Tiriac are de incasat 370000 de euro din partea Guvernului Ungariei Banii au intarziat sa intre in conturi
ADVERTISEMENT

Ion Țiriac, unul dintre cei mai bogați români, este pe cale de a da o nouă lovitură financiară. Fostul sportiv și actual președinte al Federației Române de Tenis are de încasat 370.000 de euro din partea Guvernului Ungariei, după mutarea turneului de tenis masculin de la București, la Budapesta.

Ion Țiriac trebuie să primească 370.000 de euro din partea Guvernului Ungariei

Apropiat al Simonei Halep, Ion Țiriac a mutat în 2016 turneul ATP București în capitala vecinilor maghiari, Budapesta.

ADVERTISEMENT

Pentru această tranzacție, Ion Țiriac trebuia să încaseze de la oficialitățile maghiare suma de 370.000 de euro.

Nici până în prezent, omul de afaceri român nu a primit încă această sumă, chiar dacă termenul limită de plată era luna octombrie a anului 2019, scrie site-ul ziare.com.

ADVERTISEMENT

Se pare că Țiriac nu a stat pe gânduri și a vrut să rezolve cât mai repede această problemă, fapt pentru care i-a trimis o scrisoare ministrului Sporturilor din țara vecină, Tunde Szabo.

Conform sursei citate, presa din Ungaria lansează un scenariu interesant și susține că Guvernul maghiarilor ar fi virat deja banii către Federația de Tenis. Chiar și așa, un lucru e sigur, banii nu au ajuns încă la Ion Țiriac.

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac, reacție nervoasă în 2016 după mutarea turneului

În urmă cu patru ani, Ion Ţiriac a decis să mute turneul ATP de la Bucureşti la Budapesta. La acea vreme, afaceristul a răbufnit după ce competiția nu a mai putut fi organizată pe Arenele BNR pentru că tribunele nu erau sigure.

Ţiriac a acuzat Banca Naţională că nu a făcut nimic pentru a rezolva situaţia și a trimis săgeți către oamenii aflați atunci în fruntea țării.

ADVERTISEMENT

”De ce am mutat turneul? Treaba e simplă. De mine nu-și bate joc nimeni! Nici Iohannis, nici Cioloș, nici domnul guvernator, care poate are altă treabă și îl înțeleg. Neavând unde să organizez, mutăm turneul la Budapesta. Simplu!

Eu nu am cerut nimănui niciun ban, nici statului, nici Federației! Gata, s-a terminat! Să facă și alții turneu de tenis în România. BNR, Federația, Guvernul… Să facă ei turneu!”, a declarat Țiriac în 2016.

ADVERTISEMENT