Sport

Ion Țiriac, avertisment pentru Simona Halep înaintea turneului de la Roland Garros. „Fizicul nu o ține cât o ține capul!”

Simona Halep a reintrat în Top 20 WTA și se pregătește de o nouă aventură în turneul ei preferat Roland Garros. Fostul tenisman Ion Țiriac a analizat calitățile și vulnerabilitățile sportivei.
17.05.2022 | 17:53
Ion Tiriac avertisment pentru Simona Halep inaintea turneului de la Roland Garros Fizicul nu o tine cat o tine capul
ADVERTISEMENT

Fostul lider mondial Simona Halep a arătat o formă sportivă foarte bună în ultimele turnee la care a participat, Mutua Madrid Open și WTA Roma. Chinuită încă de mai vechi probleme medicale Halep a arătat că rămâne o jucătoare extrem de valoroasă.

Ion Țiriac: ”Absolut că poate”

Simona Halep pornește cu șansa a doua la câștigarea turneului de la Roland Garros, conform cotelor stabilite de bookmakeri, care o văd în continuare pe Iga Swiatek principala favorită.

ADVERTISEMENT

Dacă va reuși să depășească problemele fizice cu care s-a confruntat în ultimul an, românca poate face un turneu foarte bun la Paris, spune miliardarul Ion Țiriac.

Omul de afaceri este extrem de apropiat de fostul lider mondial și a analizat ”la sânge” calitățile și defectele sportivei de 30 de ani care și-a propus să revină între primele 10 jucătoare ale lumii.

ADVERTISEMENT

”Poate Halep la 30 de ani? Absolut că poate! Poate să își schimbe Halep mentalitatea și felul de antrenament? Asta, mă îndoiesc ! Adică nu o văd pe Halep jucând 5 ore pe zi.

Halep este un talent, înnăscut, extraordinar. Halep, dacă a făcut o greșeală cu ea, a făcut la 14-15 ani. Atunci s-a făcut greșeala cu ea…ea nu și-a făcut un status, o educație, nu morală, ci fizică cu alea 3-4-5 ore pe zi (de antrenament – n.r.)”, a explicat Ion Țiriac, citat de Digisport.

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac știe cum poate reveni Simona Halep în Top 10 mondial

Fostul tenisman crede că o schimbare a programului de antrenamente ar ajuta-o pe Simona Halep să revină între cele mai bune 10 jucătoare ale lumii. Însă, pentru acest lucru, sportiva trebuie să găsească echilibrul între pregătirea fizică și cea mentală.

”Fizicul ei nu o ține atât cât o ține capul! Și când capul nu o mai ține că este frustrat, atunci se întâmplă ce se întâmplă”, a spus Țiriac făcând referire la finalele pierdute la Roland Garros în 2014, de Maria Șarapova, în 2017, în fața Jelenei Ostapenko, precum și la cea de la Australian Open din 2018, cu Caroline Wozniacki.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri, care în trecut a fost antrenorul și managerul mai multor jucători de top mondial, i-a dat exemplu pe foștii săi elevi Guillermo Vilas și Boris Beker.

”Eu totdeauna am preferat un muncitor în fața unui talent! Iar cu Guillermo Vilas, lovitura aia nu intra de 4 ori pe prosop cum avea el, 7 zile, câte 7 ore pe zi. Astea-s 49 de ore să faci numai lovitura aia.

Fiecare individ, în fiecare zi, progresează! Se schimbă! E alt individ! Dacă Becker rămânea cu mentalitatea sportivă pe care a avut-o la 17 ani, câștigă cel puțin 25 de Grand Slam-uri, nu unul. 25”, a mai spus Țiriac.

ADVERTISEMENT
Tags: