Sporturi

Ion Ţiriac, cel mai bogat jucător de tenis din toate timpurile! Ce avere are Simona Halep

30.12.2018 | 15:45
Ion Ţiriac este cel mai bogat jucător de tenis din toate timpurile

Ion Ţiriac este cel mai bogat jucător de tenis din toate timpurile. Ion Ţiriac, cel mai bogat român, este în continuare lider de necontestat în topul celor mai bogați tenismeni din lume. Averea magnatului român a crescut în ultima vreme până la aproximativ două miliarde de dolari. Jurnaliştii de la Tennis Grand Stand au anunţat că fostul tenismen român este cel mai bogat din istorie.

Pe locul secund în acest clasament este numărul 3 ATP, elveţianul Roger Federer, cu o avere estimată la 180 de milioane de dolari, iar podiumul este completat de către americanca Serena Williams, în prezent pe locul 16 mondial, a cărei avere este estimată la aproximativ 180 de milioane de dolari. Ea a revenit în circuitul feminin de tenis după ce a dat naştere primului ei copil, o fetiţă pe nume Olympia.

Ion Ţiriac este lider detaşat în topul celor mai bogaţi tenismeni din lume

Ion Ţiriac a reuşit să clădească un imperiu în juru-i din afaceri, asta după ce a renunţat la racheta de tenis. În cariera sportivă, Ţiriac a făcut furori mai degrabă la dublu, cucerind 22 de titluri, printre care şi Roland Garros în 1970, partener fiindu-i chiar Ilie Năstase. Cea mai bună clasare a lui Ion Țiriac a fost locul 55, în 1974. Ţiriac are planuri măreţe în continuare şi pune la cale afaceri care-i vor aduce fără doar şi poate şi mai mulţi bani, pentru că investiţiile sunt făcute după analize drastice.

Cea mai bună tenismenă a lumii în prezent, Simona Halep, a strâns până acum din tenis câştiguri în valoare de 28 de milioane de dolari, în aproape zece ani de zile. Anul 2018 a fost de departe cel mai bun sezon al Simonei Halep, cu 7,4 milioane de dolari câștigați în urma participării la turnee. Liderul mondial s-a impus în cadrul mai multor competiții importante, printre care Roland Garros, Shenzhen, Montreal. De asemenea, a jucat finale la Australian Open, Roma și Cincinnati. Constănţeanca a reuşit anul acesta să-l surclaseze pe Gheorghe Hagi în topul banilor câştigaţi.