Sport

Ion Țiriac construiește o sală polivalentă la București: ”Un proiect pentru care s-a alocat o sumă foarte mare de bani”

Miliardarul Ion Țiriac plănuiește să construiască cel mai mare complex sportiv din România. Planurile fostului tenisman au fost dezvăluite de un apropiat al acestuia.
03.06.2022 | 09:55
Ion Tiriac construieste o sala polivalenta la Bucuresti Un proiect pentru care sa alocat o suma foarte mare de bani
Ion Țiriac plănuiește construcția unei săli polivalente de 8.000 de locuri la București și a unui complex sportiv unic în țară. Sursă foto: EPA/Laurent Gillieron
ADVERTISEMENT

Omul de afaceri Ion Țiriac pregătește documentația pentru realizarea celui mai mare complex sportiv din toate timpurile din România. Planurile miliardarului au fost ”trădate” de bunul lui prieten Codin Maticiuc, actor, producător și scenarist.

Ion Țiriac pregătește construcția unei polivalente și a unui complex sportiv unicat

Fost jucător de tenis și manager al unor nume uriașe din sportul alb, Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați români, cu o avere estimată la aproximativ 1,44 miliarde de euro.

ADVERTISEMENT

La 83 de ani Țiriac este în continuare interesat de investiții, iar cel mai grandios plan al său a fost dezvăluit de Codin Maticiuc, bun prieten cu omul de afaceri.

Acesta a spus că Ion Țiriac este pregătit să investească o sumă uriașă de bani în construcția unei săli polivalente în București.

ADVERTISEMENT

Mai mult, aceasta ar urma să fie dată în folosință într-un timp scurt și va fi parte a celui mai mare complex sportiv care s-a construit vreodată în România.

”Bucureștiul va avea în curând o sală polivalentă, cu 8.000 de locuri, dar și un complex sportiv unicat, la Snagov. Se construiește și un bazin olimpic, terenuri de tenis, centru de recuperare, sală de forță.

ADVERTISEMENT

Este ceva cum nu s-a mai văzut în România, proiect pentru care s-a alocat o sumă foarte, foarte mare de bani”, a punctat Codin Maticiuc, la Antena Stars.

Ce va cuprinde complexul sportiv gândit de Ion Țiriac

Conform platformei profit.ro care a analizat documentele pregătite de echipa omului de afaceri Ion Țiriac, în viitorul complex sportiv de la Otopeni va fi ridicată o construcție cu o suprafață de aproximativ 6.700 de metri pătrați, la .

ADVERTISEMENT

Acolo va funcționa un bazin olimpic de înot (50 metri X 25 metri), pentru competiții, un bazin de recuperare, vestiare pentru sportivi și public, cabinete medicale, săli de forță și saună, și alte facilități.

O academie de Tenis, un mini-stadion și terenuri de baschet sunt, de asemenea, cuprinse în planurile celui mai important proiect sportiv din țara noastră.

80.000.000 de euro este valoarea, aproximativă, a întregului proiect pe care Ion Țiriac vrea să-l demareze

ADVERTISEMENT