Sporturi

Ion Țiriac dă de pământ cu oficialii ITF: „Au vândut Fed Cup fără să își dea seama! Totul se rezumă la bani”

07.02.2020 | 17:02
Ion Tiriac da de pamant cu oficialii ITF Au vandut Fed Cup fara sa isi dea seama Totul se rezuma la bani
ADVERTISEMENT

Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis, a lansat un avertisment fără precendent. Fostul mare tenismen e convins că tenisul românesc va „muri”, așa cum s-a întâmplat și cu gimnastica în țara noastră.

Singura salvare a sportului românesc poate fi implicarea guvernamentală, crede Țiriac. De asemenea. Țiriac a lăsat să se înțeleagă că o competiție precum Fed Cup e inutilă, în condițiile în care reprezentanții ITF sunt interesați doar de bani.

ADVERTISEMENT

ITF „a vândut FED Cup”. Sportul alb s-a transformat într-o afacere

Într-un interviu acordat Prosport, Ion Țiriac a dat de înțeles nu mai crede în competițiile în care jucătorii își reprezintă echipele naționale la tenis.

„În toată istoria tenisului modern au fost întotdeauna jucători care au avut prioritățile lor. Se spune că tenisul e un sport de echipă… Echipă e doar când te unești cu trei să te duci să beţi o bere. Este un sport individual. Fiecare are interesul lui.

ADVERTISEMENT

Pe vremea mea și a lui Năstase era altă treabă. Am venit cu trenul, 24 de ore, dormind la plasă, sus, așa se numea, ca să jucăm Cupa Davis. Federația nu avea bani să ne plătească trenul.

Mai mult decât atât, handicapații de la Federația Internațională au vândut și această competiție fără să îşi dea seama! Cum poți să joci 12 echipe de fete, într-o săptămână, în același club?! Unde ai 12 vestiare?! Unde ai destule terenuri, dacă fiecare echipă are minimum 4 jucătoare, vreo 50 în total, să se antreneze în fiecare zi?

ADVERTISEMENT

Experiența Cupa Davis, la cel mai mare club din Europa, cel de la Madrid, al meu, a arătat asta. Parcă era un câmp de refugiați, cu toate closetele închiriate și toate automobilele alea în care aveau câte un duș înăuntru ca să se spele o echipă! 17 spectatori la meciul Croația – Argentina… Domnilor, totul se rezumă la bani!”, a declarat Țiriac..

Țiriac susține boicotul Simonei Halep pentru meciul de Fed Cup cu Rusia

Boicotul Simonei Halep pentru meciul de Fed Cup cu Rusia a născut largi polemici. Nu doar Halep, ci și Begu, Cîrstea, Niculescu sau Buzărnescu și-au făcut alte planuri, Dacă Halep a justificat că vrea să fie aptă 100% pentru Olimpiada de la vară de la Tokyo, Țiriac o înțelege pe Simona.

ADVERTISEMENT

”Simona Halep are Olimpiada în față, în spate și în lateral! Ăsta e visul ei. Asta e echipa României de Fed Cup și, cu toată responsabilitatea, o spun: dacă nu se iau măsuri imediat, tenisul va muri la fel ca gimnastica! O să dispară! Nu văd nicio șansă în lumea asta să facă cineva aşa ceva, pentru că nu le pasă! Nu le pasă! Nu e trist că nu vor, ci că nu le pasă…”, a explicat Țiriac.

  • 1.2 miliarde de dolari este averea lui Ion Țiriac

 

ADVERTISEMENT
Tags: