ADVERTISEMENT
Sport

Ion Țiriac dă un tun financiar. Afacere de milioane de euro a fostului tenismen cu ”frații Dedeman”

Miliardarul Ion Țiriac face afaceri cu ”frații Dedeman”. La mijloc sunt milioane de euro.
Autor: Patrice Podina | 22.07.2021 | 10:34
Ion Țiriac dă un tun financiar. Afacere de milioane de euro a fostului tenismen cu ”frații Dedeman”
Ion Țiriac. Sursa foto: hepta.ro

Cea mai nouă tranzacție a fostului tenismen Ion Țiriac îi va aduce în conturi milioane de euro. De această dată nu este vorba de vreo investiție în sport a miliardarului.

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac și frații Dragoș și Adrian Pavăl, antreprenorii români cu cea mai fulminantă creștere financiară în ultimii ani, vizează o tranzacție imobiliară, anunță zf.ro.

Miliardarul și ”frații Dedeman” au bătut palma pentru 15 milioane de euro

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, fondatorii și acționarii lanțului de magazine de bricolaj Dedeman, au bătut palma cu Ion Țiriac, acesta urmând să le vândă un teren, în Timișoara, pentru care ”frații Dedeman” vor achita nu mai puțin de 15 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Afaceriștii moldoveni vor construi în Timișoara un nou magazin, în vecinătatea unității Ikea, tocmai pentru a face concurență brandului suedez.

Frații Dragoș și Adrian Pavăl ocupă locul 2 în Topul Forbes cu o avere estimată la 7,5 miliarde de lei (aproximativ 1,52 miliarde de euro).

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac încheie podiumul clasamentului celor mai bogați români conform sursei citate, cu 6 miliarde de lei (aproximativ 1,21 miliarde de euro).

Interesant este că tot fostul tenismen le-a vândut terenul și suedezilor de la Ikea, în 2019, pentru 8 milioane de euro. E adevărat, însă, să suprafața pe care vor să o achiziționeze frații Pavăl este de două ori mai mare, aproximativ 15 hectare.

ADVERTISEMENT

Cine sunt frații Dragoș și Adrian Pavăl

Mai înainte să ajungă antreprenori de succes, frații Dragoş şi Adrian Pavăl au locuit într-un sat sucevean. Provin dintr-o familie modestă cu 8 copii.

Au plecat de acasă ca să studieze matematica la Iași și au ajuns să dețină una dintre cele mai de succes mărci românești de pe piața internă.

ADVERTISEMENT

Dedeman a apărut în 1992, la Bacău, şi a fost, la început, un butic de 16 metri pătraţi în care se vindea orice mărunțiș, de la țigările de „ciungă” la țigările de tutun, de la sucuri la „Eugenii”, de la unghiere la papuci de casă.

Azi, compania Dedeman domină piața de bricolaj prin cele peste 50 de magazine pe care le au în toată țara. Aproximativ 7.000 de români muncesc în lanțul de magazine al fraților Dragoș și Andrei Pavăl.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1