News

Ion Ţiriac, declaraţii despre “tartorul cu păpuşile” Băsescu şi “domnişoara” Kovesi

Omul de afaceri Ion Ţiriac susţine că justiţia nu mai depinde de politicieni şi că cei care au fost vizaţi de anchete în ultimele săptămâni, dacă sunt vinovaţi trebuie să restituie banii...
05.02.2015 | 10:20
Ion Tiriac declaratii despre tartorul cu papusile Basescu si domnisoara Kovesi

Omul de afaceri Ion Ţiriac susţine că justiţia nu mai depinde de politicieni şi că cei care au fost vizaţi de anchete în ultimele săptămâni, dacă sunt vinovaţi trebuie să restituie banii şi să fie judecaţi la comercial, nu la penal.

“Dupa 25 de ani, sa ai vanatoarea dupa criminali pe care o ai astazi (…), care nu sunt de fapt criminali, niciunul n-ar trebui judecati la penal, ar trebui judecati la comercial, ca sa plateasca. In primul rand, pe mine m-ar interesa sa iau banii inapoi pe care i-au delapidat – statul si pe mine, platitor de taxe… asta, cu amenda la amenda la amenda, si pe urma vedem noi despre ce e vorba, pentru ca, altfel, trebuie sa platesc si puscaria. Legea exista in toate tarile lumii asteia, mai mult sau mai putin aplicata, la noi trebuie aplicata legea de la A la Z. Ce s-ar fi intamplat daca in 1994, ’95, ar fi luat trei din astia? Si in penal, nu in comercial, ca sa se invete? Si le dadea la unul 3 ani, la unul 5 ani, la unul 10 ani? Cati mai erau astazi? Ii numarai pe o mana. Asa, azi este o vanatoare care nu e in regula”, a spus Ion Tiriac, intr-un interviu acordat Digi 24.

Adrian Sârbu. Un prieten care şi-a făcut mulţi duşmani

“Adrian Sarbu – prieten a fost, un mare manager, singurul manager roman care a fost la nivel international extraordinar de apreciat. Il cunosc destul de bine, ma gandesc eu. (…) Nu-i prost, sa faca asemenea greseli nu cred ca e cazul (…). Domnul Sarbu a fost o mare personalitate in media si peste tot, lucru care iti creeaza cativa prieteni, dar multi dusmani”, a spus omul de afaceri.

Adriean Videanu. Nu cred că a avut intenţia să fugă, de ce să-l iei cu mascaţi

“Pe domnul Videanu l-am vazut de 10 ori in viata mea, de 8 ori la restaurant, si o data am fost intr-o audienta, nu ca sa fac o pila, ci sa intreb de ce o treaba. Si l-am dus pe domnul primar Videanu la Madrid, sa vorbeasca cu primarul.Eu nu cred ca omul asta a avut intentia sa fuga, sa-l iei cu mascati, sa-l bagi in catuse… De ce? Nu-mi trebuie mie circul asta, ca nu sunt aici in Revolutia franceza, sunt intr-o tara democratica, in 2015. E in regula, a facut rau, trebuie sa plateasca oricine. In special daca pui lupul paznic la oi. Adica astia sunt pentru mine oamenii pe care noi i-am ales si undeva imi baga mie mana in buzunar”, a afirmat Ţiriac.

Despre Justitie, “tartorul cu păpuşile” Băsescu şi “domnişoara” Kovesi

Ion Ţiriac a spus că, în cazul Justiţiei, ba fostul preşedinte Traian Băsescu a fost acuzat că este “tartorul cu păpuşile”, ba Guvernul PSD. Despre Laura Codruţa Kovesi, Ţiriac spune că “nu e atârnată, nici de o parte, nici de alta”.

L-am cunoscut si pe domnul Bush cand era la CIA, l-am cunoscut si pe domnul Maior cand era la SRI. Sunt oameni, serviciile sunt oameni. Au vreo influenta? S-ar putea intampla. Dar, pe de alta parte, ma gandesc ca totusi e 2015. Cat timp ne-ar trebui noua sa spunem ca Justitia e dependenta de politic si unu-si baga coada aici, altul dincolo si ba Basescu e tartorul cu papusile, ba nu-i Basescu, e Guvernul PSD. Cred ca oarecum s-a terminat cu treaba asta, cand ai o domnisoara care se cheama Kovesi si e acolo de cativa ani si pare ca nu e atarnata, nici de o parte, nici de alta”, subliniază Ion Tiriac.

Sursă: www.romaniatv.net