Sport

Ion Țiriac o desființează pe Serena Williams: “Băbuța are 37 de ani și niște kilograme în plus”

11.07.2019 | 13:07
Ion Tiriac o desfiinteaza pe Serena Williams Babuta are 37 de ani si niste kilograme in plus

Ion Țiriac o desființează pur și simplu pe Serena Williams, jucătoare cu numai puțin de 39 de titluri de Grand Slam în palmares, dintre care 23 la simplu. Miliardarul român, care este proprietarul turneului Masters de la Madrid și care a fost ales de curând președintele Federației române de tenis, crede că Simona Halep ar avea mari șanse să câștige trofeul la Wimbledon, dacă ar fi să joace finala în compania celei mai mici dintre surorile Williams.

Ion Țiriac despre Serena Williams într-o finală cu Simona Halep

Ion Țiriac a făcut o analiză a unei astfel de finale pentru cotidianul ProSport, pentru care a acordat un amplu interviu. Din punctul domniei sale de vedere Simona Halep, dacă va fi inteligentă și va știi cum să abordeze meciurile rămase până la câștigarea trofeului are mari șanse să se impună la Wimbledon. În față o poate avea pe această Serena Williams.

”Chit că băbuţa aia are 36 de ani sau 37, pentru tenis nu este foarte tânără. Să o spunem pe aia dreaptă, mai are şi kilogramele pe care le are, dar atunci când o rade, nici nu poţi să pui altfel pe româneşte, mingea se duce de două ori mai repede ca la oricare alta. Acum, dacă o mişti de două ori, nu mai ajunge, asta este sigur.

Ion Ţiriac o vede pe Serena cu multe kilograme în plus

Simona trebuie să joace tenisul ei

Poţi însă să o mişti? Ce este înainte, oul sau găina? Ce este, lovitura ei care te termină sau poţi să o mişti tu cu prima şi atunci cu a doua aproape o termini. Dar dacă nu termini punctul repede, ea din trei lovituri prinde una, ca să fie bună sau rea. Matematic şi pe hârtie, Simona poate să câştige cu oricare şi destul de uşor.

      Cum, atenţie, nu e uşor nici cu Svitolina, dar trebuie să joace tenisul ei. Unu, să stea aproape de linie. Dacă se dă în spate, iar natura ei este să se dea în spate, e pierdută, pentru că unghiurile se măresc. Tenisul este astăzi un ping-pong pe un teren mai mare, iar dacă unghiurile se măresc, nu ai niciun fel de şansă la viteza mingii. Noi, întotdeauna avem multă speranţă, noi românii, şi ne identificăm cu cineva care poate să ne aducă o bucurie. Halep trebuie să aducă bucuria asta poporului român.”