Sporturi

Ion Țiriac e hotărât să mute turneul Masters de la Madrid. Unde vrea să-l ducă

07.10.2020 | 13:03
Ion Țiriac e hotărât să mute turneul Masters de la Madrid. Unde vrea să-l ducă
Omul de afaceri Ion Țiriac e hotărât să mute turneul Masters pe care îl patronează la Madrid într-o altă mare capitală europeană. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Omul de afaceri Ion Țiriac e hotărât să mute turneul Masters pe care îl patronează la Madrid într-o altă mare capitală europeană.

Relația dintre fostul tenismen și oficialitățile capitalei Spaniei a fost mai tot timpul una tensionată, miliardarul român amenințând în mai multe rânduri că va muta competiția într-un alt oraș.

Ediția din acest an a Madrid Open a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, iar Țiriac a înregistrat o pierde uriașă din această cauză.

ADVERTISEMENT

Turneul lui Ion Țiriac de la Madrid, aproape să fie mutat

Deși se părea că relațiile cu mai marii orașului Madrid s-au ameliorat, Ion Țiriac este în continuare nemulțumit și caută soluții pentru a muta turneul într-un alt oraș.

În aceste condiții, miliardarul român a avut de curând o întâlnire cu primarul Berlinului, Michael Muller, în care s-a discutat și despre o eventuală aducere a turneului Masters în capitala Germaniei.

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac ar vrea să aducă la Berlin și Mastersul masculin, dar și turneul de categorie Premier Mandatory pe care le susține la Madrid din 2002 și care se află între4 cele mai importante competiții din calendarul ATP și WTA.

Omul de afaceri oferă premii uriașe la cele două competiții din capitala Spaniei. Premiile se ridică la peste 14 milioane de euro pentru ambele competiții, iar câștigătorii sunt recompensați cu cecuri în valoare de 1,2 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Gândul legat de a duce turneele la Berlin a încoțit în mintea lui Ion Țiriac încă de acum doi ani, atunci când i-a transmis marelui tenismen german Boris Becker să ia legătura cu autoritățile de acolo. ”E nevoie de 200-300 de milioane de euro pentru a se organiza un turneu important. Trebuie construit un stadion de 15.000 de spectatori, un altul de 12.000 şi alte 17 arene mici, pentru jocurile mai puţin importante şi pentru antrenamente”, spunea atunci Ţiriac.

La sfârșitul anului trecut, presa internațională a scris despre posibilitatea ca omul de afaceri să ducă Madrid Open în capitala Austriei. Țiriac ar fi discutat cu oficialitățile Vienei și le-a cerut acestora 250 de milioane de euro pentru cedarea întrecerii începând cu anul 2025.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTURI
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri