Sporturi

Ion Țiriac este noul președinte al Federației Române de Tenis! Primele declarații ale omului de afaceri. Reacția dură a adversarului

19.06.2019 | 18:08
Ion Țiriac este noul președinte al Federației Române de Tenis! Primele declarații ale omului de afaceri. Reacția dură a adversarului
Ion Țiriac este noul președinte al Federației Române de Tenis! Și-a spulberat concurența. Mesajul Simonei Halep FOTO: Ion Țiriac

Ion Țiriac este noul președinte al Federației Române de Tenis. FANATIK a anunțat în premieră planul lui Țiriac de a prelua șefia tenisului românesc încă din luna aprilie. Omul de afaceri a avut susținerea fostului președinte, George Cosac și s-a impus fără drept de apel.


UPDATE, ora 18:08. Ion Țiriac a promis că în 6 luni vrea să facă treburile să meargă la Federația Română de Tenis: ”Asta am spus prima dată: vă rog frumos să nu mă alegeţi dacă nu credeţi că, în șase luni de zile, că mai mult nu am, pot face să se mişte acest angrenaj care este blocat de ani de zile. Îmi trebuie copii şi copii de grădiniţă. Copii până la 6 ani. La 10 ani, copilul la tenis, trebuie să fie deja format. E târziu să începi la 10 ani, la 11 ani sau la 12 ani”.

Eu nu fac jocuri de putere. Nu cunosc alegătorii și n-am fost la niciunul ca să fac campanie electorală. Mă duc în fața acestor oameni, le spun ce pot face în 6 luni. Să se aleagă și 4 vicepreședinți, care să facă treabă. Să tragă căruța. Iar ăla care nu trage, a doua zi iese afară. Vă promit eu, foarte democratic iese afară”, a fost reacția lui Țiriac după alegeri.

Principalul contracandidat al omului de afaceri, Marius Vecerdea l-a atacat pe noul președinte al FRT: “Este un caz ruşinos. Nu ştiu cum domnul Ion Ţiriac, în numai 6 luni de zile, poate face lumină în această federaţie. A spus că va avea un mandat de 6 luni de zile. Nu-mi dau seama cum un “tătuc”, că aşa vrea să fie, să calce peste lege şi să repare tot ce au făcut ultimele conduceri ale Federaţiei Române de Tenis”, a spus Marius Vecerdea.


Ion Țiriac este noul președinte al Federației Române de Tenis!

Lupta pentru șefia FRT a fost tranșată de Țiriac încă din primul tur. Dintre cele 46 de voturi exprimate, 32 s-au dus către Ion Țiriac. Pe locul doi s-a clasat Marius Vecerdea, cu 11 voturi și Ion Țupa a primit trei voturi. Cel de-al patrulea candidat aflat buletinul de vot, Liviu Ursulean, nu a primit niciun vot. Înainte de alegeri, Răzvan Itu a renunțat la candidatură.

Simona Halep a scris imediat după vot un mesaj de încurajare pentru Ion Țiriac: “Felicitari Mr T. pentru functia de Presedinte al Federatiei Romane de Tenis!!! ??? sper sa realizati tot ce v-ati propus ??”

Ion Țiriac este noul președinte al Federației Române de Tenis! Și-a spulberat concurența. Mesajul Simonei Halep
Ion Țiriac este noul președinte al Federației Române de Tenis! Și-a spulberat concurența. Mesajul Simonei Halep FOTO: Mesajul Simonei Halep pe Instagram

Situația juridică de la Federația Română de Tenis a fost principala problemă în ultimii doi ani la Federația Română de tenis. Guvernul nu a mai dat bani pentru tenis din anul 2017, iar între președintele de atunci al FRT, George Cosac și Ministerul Tineretului și Sportului a izbucnit un conflict uriaș. Simona Halep a fost de partea lui Cosac în acest conflict și a declarat: “Cred că Federaţia Română de Tenis ar trebui să fie recunoscută de Guvern şi finanţată pentru că cei care suferă sunt juniorii.”

Problemele au apărut din cauza alegerilor din 2017. Adunare Generală programată inițial pentru 6 aprilie 2017 nu a mai avut loc pentru că Marius Vecerdea, unul dintre candidați, a declanșat o acțiune juridică și totul a fost amânat. MTS a blocat alegerile. În noiembrie 2017 s-a organizat o nouă Adunare Generală. Cei de la MTS au părăsit sala chiar înainte de alegeri, iar George Cosac a rămas singurul candidat după ce Marius Vecerdea, Răzvan Itu și Dumitru Hărădău au renunțat la candidaturi chiar înainte de ședința de vot.

George Cosac: “FRT a pierdut 2 milioane de euro din finanțare”

Conflictul dintre FRT și MTS a continuat și în 2019 și în luna aprilie, președintele George Cosac se plângea de lipsa de finanțare: “De un an jumate nu avem niciun ban de la MTS, în aceste condiţii federaţia şi-a desfăşurat absolut toate programele, tot calendarul competiţional. Mergem mai departe cu tot boicotul şi cu toate ameninţările. Federaţia Română de Tenis a pierdut din finanţare în acest an şi jumătate undeva la două milioane de euro. Ca să nu mai punem prejudiciul de imagine. Ce se întâmplă astăzi este un lucru extrem de grav“, a declarat George Cosac.

Ion Țiriac este noul președinte al Federației Române de Tenis! Și-a spulberat concurența. Mesajul Simonei Halep FOTO: Matei, Țiriac și Cosac
Ion Țiriac este noul președinte al Federației Române de Tenis! Și-a spulberat concurența. Mesajul Simonei Halep FOTO: Matei, Țiriac și Cosac

Odată cu alegerea lui Ion Țiriac în funcția de președinte al FRT este foarte posibil ca relația cu MTS să se rezolve. În luna aprilie, Țiriac, Cosac și Ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, au participat la o întâlnire prin care să se regleze aceaste conflicte.

  • 32 de voturi a obținut Ion Țiriac la alegerile FRT
  • 2013 este anul în care Ion Țiriac a părăsit funcția de președinte de onoare al FRT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri