News

Ion Țiriac, despre vaccinul rusesc: „Mâine dimineață dacă mi-l dau, îl iau”

02.11.2020 | 10:40
Ion Tiriac despre vaccinul rusesc Maine dimineata daca mil dau il iau
ADVERTISEMENT

Deși este privit cu suspiciune de specialiști în domeniul sanitar din toate colțurile lumii, vaccinul anti-COVID-19 cu care rușii promit să pună capăt răspândirii virusului are un susținător înfocat în persoana lui Ion Țiriac. În interviul acordat recent, miliardarul recomandă autorităților române să îl importe de îndată ce acesta va fi disponibil la nivel global.

Ăla care a dat vaccinul și pare că e în regulă, sprijiniți-l să facă pentru întreg globul! Unde suntem? Suntem acum într-o «ciorbă» cu toții”, este mesajul transmis de fostul mare tenismen român factorilor de decizie din țară.

ADVERTISEMENT

De altfel, Ungaria „a furat startul” și speră ca în primăvara anului viitor să poată imuniza populația și să „proclame victoria asupra pandemiei”. Potrivit premierului Viktor Orban, negocierile cu Rusia în vederea achiziționării primului lot al vaccinului sunt deja în desfășurare.

Ion Țiriac vrea ca România să importe vaccinul rusesc

Toată lumea «ha, ha, ha», «hi, hi, hi» cu vaccinul rusesc. Nu, nene! Mâine dimineață, dacă mi-l dau, eu îl iau. Nu mai aștept să-l am pe ăla chinez, american, tătăresc sau românesc. Ăla care a dat vaccinul și pare că e în regulă, sprijiniți-l să facă pentru întreg globul! Unde suntem? Suntem acum într-o «ciorbă» cu toții.

ADVERTISEMENT

Venind înapoi la situația de astăzi, ce facem? După părerea mea, e corect să încerci să trăiești cu problema pe care o ai.

Dacă nu … în 6 luni, fiule, o să avem niște huliganisme și niște lupte exact cum spun ăștia că așteaptă un război civil în Statele Unite. Ferească Dumnezeu să vină, dar când nu mai ai apă, când nu mai ai papa și nu știu ce, treburile ies din contextul normal”, a declarat Ion Țiriac pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Rusia a anunțat și al doilea vaccin anti-COVID

Între timp, Vladimir Putin a anunţat că în laboratoarele rusești este dezvoltat cel de-al doilea vaccin anti-COVID-19. Chiar dacă oamenii de știință nu îi împărtășesc entuziasmul, președintele este convins că va reuși în scurt timp să pună capăt pandemiei.

Centrul de Stat pentru Cercetări Biotehnologice din Novosibirsk a înregistrat astăzi al doilea vaccin pentru coronavirus, care se numește EpiVakKorona.

ADVERTISEMENT

Este, fără îndoială, un obiectiv important pe care l-ați atins, dragi prieteni. Vă mulțumesc mult pentru munca, eforturile și talentul vostru”, a transmis Putin.

ADVERTISEMENT