Sport

Ion Țiriac îi face praf pe Roger Federar și Novak Djokovic: „Unul poate deveni ridicol, iar celălalt nu are carismă!”

Ion Țiriac (83 de ani) îl consideră pe spaniolul Rafael Nadal cel mai mare tenismen din toate timpurile și îi critică dur pe Roger Federer și Novak Djokovic.
17.06.2022 | 18:10
Ion Tiriac ii face praf pe Roger Federar si Novak Djokovic Unul poate deveni ridicol iar celalalt nu are carisma
Ion Țiriac a împlinit 83 de ani pe 9 mai. Sursă foto: captură Digi Sport
ADVERTISEMENT

Rafael Nadal a ajuns la 22 de titluri de Grand Slam, cu două mai mult decât marii săi rivali, Roger Federer și Novak Djokovic, însă Ion Țiriac îi critică dur pe sârb și elvețian.

Ion Țiriac consideră Rafael Nadal e cel mai bun tenismen: „Nici Djokovic, nici Federer nu se ridică la nivelul său”

Ion Țiriac a oferit un interviu pentru Claytenis.com., în care a vorbit despre cea mai mare rivalitate din istoria tenisului: Nadal – Federer – Djokovic.

ADVERTISEMENT

Fostul mare tenismen e convins că spaniolul este cel mai mare jucător de tenis din istorie, iar performanțele sale de la Roland Garros nu vor mai putea fi depășite niciodată: „Nadal este cel mai bun dintre toți! Nici Djokovic, nici Federer nu se ridică la nivelul său.

Nu veți mai vedea, nici voi, nici copiii voștri, pe cineva care să câștige de 14 ori un turneu de Grand Slam. De 15 ori, dacă mai joacă o dată”.

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac, despre Novak Djokovic: „Ce a făcut în legătură cu vaccinul a fost o greșeală fatală”

Ion Țiriac e de părere că Novak Djokovic și-a stricat definitiv imaginea după scandalul vaccinului de la Australian Open: „Ce a făcut în legătură cu vaccinul (n.r. – Novak Djokovic) a fost o greșeală fatală, pentru că și-a stricat imaginea. Vrea să fie o personalitate, ca McEnroe sau Năstase, dar nu are carismă”.

Roger Federer și-a anunțat revenirea în tenis după aproape doi ani, însă Ion Țiriac e sigur că elvețianul nu va putea să mai revină la forma cu care a obișnuit: „Roger poate juca mult după 40 de ani, însă nu va mai fi competitiv. Pot spune că e în pericol de a deveni ridicol”.

ADVERTISEMENT

Federer va participa la Laver Cup și la turneul de la Basel din perioada 24 – 30 octombrie: „Cupa Laver este un început bun, pentru că nu trebuie să joc cinci meciuri în șase zile. Sper că voi fi capabil să fac asta la Basel. Am știut de la început că recuperarea va fi lentă. Nu pot decât să am răbdare. Sunt foarte activ, merg la sală de cinci sau șase ori pe săptămână, chiar dacă joc foarte puțin tenis, mai ales cu copiii mei, dar sunt pregătit să revin”, a spus Roger Federer, citat de Reuters.

De ce l-a surprins pe Țiriac triumful lui Nadal de la Roland Garros și ce spune despre Carlos Alcaraz

Ion Țiriac a fost surprins de faptul că Rafael Nadal a câștigat turneul de la Roland Garros dintr-un singur motiv: „A fost accidentat timp de două luni de zile și a revenit pe teren cu 4-5 zile înainte de turneul de la Madrid. A pierdut repede la Madrid din cauza lui Alcatraz cum îi zic eu, nu Alcaraz”. 

ADVERTISEMENT

Îl numesc așa pentru că e mai ușor pentru mine decât Alcaraz, care e un băiat extraordinar. Viitorul număr unu mondial. Sper că este și un mare caracter, pentru că tenisul are mare nevoie de asta în locul celor doi-trei care se vor retrage.

După înfrângere, vorbind cu tatăl său, cu familia și oamenii lui, mi-au spus că Nadal mai avea nevoie de zece meciuri. Așa că le-am scos că dacă nu va câștiga la Roma și nu va ajunge la zece meciuri înainte de Roland Garros, ar putea să joace la Lyon sau Geneva”.

ADVERTISEMENT