Sport

Ion Ţiriac îl scapă pe Boris Becker de datorii! Proiect de sute de milioane de euro în Berlin

Ion Ţiriac vrea să-l ajute pe Boris Becker să scape de datoriile de zeci de milioane de euro pe care germanul le-a acumulat de-a lungul timpului.
04.04.2018 | 19:20
Ion Tiriac il scapa pe Boris Becker de datorii Proiect de sute de milioane de euro in Berlin

O instanţă din Londra l-a declarat falimentar pe Boris Becker în luna iunie a anului trecut. Germanul a cucerit 6 trofee de Grand Slam în carieră şi este cel mai tânăr câştigător al turneului de la Wimbledon. Fostul manager al germanului, Ion Ţiriac, nu a rămas indiferent şi încearcă să îl ajute, iar acum i-a oferit un sfat cât se poate de util.

În acest sens, Ţiriac şi Becker pregătesc organizarea unui turneu de tenis în Germania, la Berlin. Ţiriac l-a pus pe Becker să ceară ajutorul autorităţilor, dorind o investiţie de peste 200 de milioane de euro. “L-am sfătuit să vorbească cu primarul din Berlin, să se întâlnească şi să-l întrebe dacă vrea să investească 200-300 de milioane de euro. Să ofere 20 de hectare de teren, să facă o arenă de 15 mii de locuri, o alta de 12 mii de locuri şi apoi alte 17 terenuri. Berlin poate deveni un oraş bogat în tenis, deoarece Germania nu are turnee importante. Iar Berlin este un oraş cosmopolit, care nu are un eveniment major sportiv. Iar sportul este o afacere uriaşă”, a declarat Ion Ţiriac, potrivit Sport Bild.

Ţiriac s-a oferit să-l ajute pe Becker şi în trecut

Boris Becker (49 de ani) are, în total, 6 trofee de Grand Slam: două la Australian Open, 3 la Wimbledon şi unul la US Open. Germanul a lucrat alături de Ion Ţiriac din 1984 până în 1993. 61 de milioane de euro însumează datoriile lui Boris Becker, după cum afirma presa germană anul trecut când cita rapoarte ale firmei financiare Smith & Williamson. Ion Tiriac s-a oferit şi în trecut să-l ajute pe Becker şi a promis că-i va oferi chiar şi 10 milioane de euro dacă are nevoie.

Tags: