Sporturi

Ion Țiriac, lovitură dură după anularea Madrid Open. Omul de afaceri pierde peste 35 de milioane de euro

19.03.2020 | 11:50
Ion Tiriac lovitura dura dupa anularea Madrid Open Omul de afaceri pierde peste 35 de milioane de euro
ADVERTISEMENT

Nu doar fotbalul suferă amânări peste amânări în această perioadă. Și tenisul, un sport care se pregătea să intre, din aprilie, în perioada turneelor de zgură, este puternic afectat de criza coronavirus. Ion Țiriac, fost mare sportiv și actual om de afaceri simte din plin criza din punct de vedere financiar, după anularea turneului de la Madrid.

Ion Țiriac, pierderi de peste 35 de milioane de euro după anularea Madrid Open

În cursul zilei de miercuri, 18 martie, s-a decis ca circuitele WTA şi ATP să rămână inactive până pe 7 iunie. Federația internațională de tenis anunțase în primă fază că până pe 2 mai nu se joacă în circuitele feminin şi masculin, dar a revenit asupra deciziei pe fondul evoluției pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri din România Ion Țiriac este puternic afectat de această decizie. În această perioadă era programat a avea loc și turneul din capitala Spaniei, MUTUA Madrid Open.

Organizatorii competiției patronate de Țiriac au emis un comunicat în care anunță, cu mare regret, anularea turneului din 2020.

ADVERTISEMENT

”Suntem foarte dezamăgiți de anularea turneului, dar sănătatea fanilor, jucătorilor și angajaților este cel mai important lucru în acest moment.

Am lucrat foarte mult în ultimele luni, împreună cu sponsorii noștri pentru a pregăti cel mai bun eveniment posibil, așa cum facem în fiecare an, dar prioritatea noastră este siguranța tuturor celor care urmau să vină la Caja Mágica în luna mai”, a spus Feliciano López, directorul Mutua Madrid Open.

ADVERTISEMENT

Pierderi de zeci de milioane de euro pentru Țiriac

Anunțul ATP de miercuri reprezintă o lovitură dură din punct de vedere financiar încasată de Ion Țiriac.

Profitul anual net pe care îl înregistrează Ion Ţiriac la turneul madrilen era de aproximativ 35.000.000 de euro în ultimele sezoane.

ADVERTISEMENT

Cele două întreceri de la Madrid, ATP şi WTA erau o adevărată mină de aur şi pentru oficialităţile spaniole, care aveau venituri de aproximativ 200 de milioane de euro la fiecare ediţie.

  • 35.000.000 de euro este profitul net obţinut de Ţiriac de la Madrid
  • 6.500.000 milioane de euro este fondul de premier al turneului de la Madrid
ADVERTISEMENT