ADVERTISEMENT
Sporturi

Ion Țiriac, măsură fără precedent! Jucătoarele din echipa de FED Cup nu vor mai primi bani pentru prezența la lot

Autor: Francisc Oprea | 06.01.2020 | 17:53
Ion Țiriac, măsură fără precedent! Jucătoarele din echipa de FED Cup nu vor mai primi bani pentru prezența la lot
Ion Țiriac, președintele FRT, alături de Simona Halep. Sursă Foto: Hepta

Ion Țiriac vrea să ia o decizie care poate provoca un scandal imens în tenisul românesc. Președintele Federației este hotărât să nu le mai ofere jucătoarelor din echipa de FED Cup bani doar pentru prezența la lot, bonusurile financiare urmând a fi oferite doar în cazul performanțelor.

ADVERTISEMENT

Jucătoarele din echipa de FED Cup, fără bonusuri de participare

Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis, este hotărât să taie bonusurile financiare pe care jucătoarele din echipa de FED Cup le primeau doar pentru participarea la lot, conform Ziare.com.

Membrii din cadrul FRT i-ar fi transmis lui Țiriac că o astfel de măsură ar duce la neprezentarea sportivelor pentru meciurile din FED Cup, însă fostul mare jucător de tenis este hotărât să ducă inițativa mai departe.

ADVERTISEMENT

Decizia poate produce un scandal uriaș în tenis, având în vedere precedentul de anul trecut, când atmosfera din cadrul lotului a fost foarte tenisonată, după ce Federația Română de Tenis a întârziat să facă anumite plăți.

Până la o măsură radicală luată de Ion Țiriac, jucătoarele din echipa de FED Cup primeau bani atât pentru participarea la lot, cât și alte bonusuri în funcție de performanțele realizate.

ADVERTISEMENT

România joacă cu Rusia peste o lună

Primele meciuri pentru echipa de FED Cup a României în acest an sunt programate pe 7 și 8 februarie, contra Rusiei, la Cluj. Confruntările au ca miză calificarea la Turneul Final al Cupei Federațiilor, care va avea loc la Budapesta, în perioada 14 – 19 aprilie.

România și Rusia sunt două dintre cele 16 echipe care participă în play-off-urile de calificare la Turneul Final al FED Cup, iar cele opt câștigătoare se vor alătura Cehiei, care a primit un Wild Card, Ungaria, țara gazdă, și Australia și Franța, finalistele ediției din 2019.

ADVERTISEMENT

Pentru meciurile din februarie, România nu se va putea baza pe Simona Halep, care a anunțat că îți va canaliza toate forțele pentru participarea la Jocurile Olimpice în acest an.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!