ADVERTISEMENT
Sport

Ion Țiriac, noi detalii despre proiectul grandios de la Otopeni: „Prea frumos să fie adevărat”

Ion Țiriac e pus pe fapte mari la Otopeni. Pe lângă patinoarul construit deja, fostul mare jucător de tenis își dorește să pună bazele unui complex cum nu s-a mai văzut în România.
Autor: Bogdan Solomon | 26.06.2021 | 22:55
Ion Țiriac, noi detalii despre proiectul grandios de la Otopeni: „Prea frumos să fie adevărat”
Fostul mare jucător de tenis investește sume uriașe în proiectul de la Otopeni. Sursa foto: hepta.ro

Ion Țiriac a promis că va investi sume uriașe pentru a-i reda sportului românesc imaginea glorioasă de altădată și se ține de cuvânt. Patinoarul este doar începutul unui complex în toată regula care va lua ființă recent.

ADVERTISEMENT

Lângă patinoarul care este deja, trebuie să vedem o piscină olimpică, e deja aprobată. Va fi doar pentru tineret. E un proiect mult prea frumos”, a dezvăluit omul de afaceri, dând, totodată, asigurări că inițiativele sale nu au ca scop obținerea vreunui profit. Cu o avere estimată la peste două miliarde de euro, conform publicațiilor de specialitate, acesta s-a implicat activ de-a lungul anilor în dezvoltarea infrastructurii din țara noastră.

După înființarea, în 2012, a complexului sportiv care îi poartă numele și oferă acces gratuit elevilor din 18 unități de învățământ, la finalul lui 2016 a fost inaugurat un patinoar la cele mai înalte standarde europene. Urmează sala ultramodernă de gimnastică, bazinul, academia de tenis și mini-stadionul.

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac construiește la Otopeni un complex sportiv nemaivăzut în România

Este acest proiect enorm de la Otopeni, poate prea frumos ca să fie adevărat. Lângă patinoarul care deja e, trebuie să vedem piscină olimpică, care e deja aprobată. Va fi doar pentru tineret! 

Trebuie să facem Academia Țiriac-Năstase, pentru că dispare și tenisul complet, cum a dispărut și gimnastica. Puneți în ghilimele ce spun, asta se va întâmpla! Va fi făcută și sala Nadiei, o sală adevărată de gimnastică, după care trebuie făcut un stadion. 

ADVERTISEMENT

E un proiect mult prea frumos. Se pare că, vorbind cu ministrul Dezvoltării, pleacă urechea la treaba asta. Fundația a dat deja 50 de milioane de euro. E ceva pentru caritate, nu face nimeni bani din treaba asta”, a declarat Ion Țiriac pentru gsp.ro.

„Eu am știut doar să fac banii, nu să-i număr ca Hagi Tudose”

La cei 82 de ani ai săi, fostul mare jucător de tenis deține o mulțime de afaceri  în domeniile auto, imobiliar, sportiv, energetic și se află la loc de cinste în topul celor mai bogați români. Secretul? L-a dezvăluit chiar el, într-un interviu acordat recent.

ADVERTISEMENT

Nu știu cum am făcut primul milion. Habar n-am. Eu am știut doar să fac banii, nu să-i număr ca Hagi Tudose. Am avut talent, dar am muncit mai mult decât Năstase sau decât alții, pentru că n-aveam talentul lor.

Această muncă s-a răsfrânt și asupra celorlalte activități pe care le-am avut. Eu am fost bogat prima dată când am intrat în cârciumă și nu m-am uitat la preț. Un jucător de tenis la Wimbledon dacă pierde primul tur ia 50.000 de sterline. Salariul a trei secretare la Londra și a patru la București pe trei, patru ani!

ADVERTISEMENT

M-a ajutat foamea. E greu să vă spun eu, pentru că e greu să vă identificați cu anii ’50, cum făceai să obţii un colac sau o bucată de pâine. Trebuia să inventezi tot felul de lucruri.

Primele comerţuri pe care le-am făcut era să iei de la Moscova două ceasuri Pobeda și să le vinzi în ţară cu 2 lei, iar cu 2 lei să cumperi 4 sticle de coniac și să le vinzi la Moscova cu 6 lei şi aşa mai departe”, spunea Ion Țiriac.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1