Sporturi

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român! A fost detronat de un specialist IT cu o avere de 7 miliarde de dolari

07.04.2020 | 16:08
Ion Tiriac nu mai este cel mai bogat roman A fost detronat de un specialist IT cu o avere de 7 miliarde de dolari
ADVERTISEMENT

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român, fostul mare jucător de tenis a fost detronat de Daniel Dines, fondatorul companiei UiPath, care se ocupă cu roboți software.

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român

Ion Țiriac a fost detronat din poziția de lider în clasamentul celor mai bogați români, după ce Daniel Dines, fondatorul companiei UiPath, a cărui avere este estimată la 1,4 miliarde de dolari și care era prezentat în 2019 de revista Forbes.

ADVERTISEMENT

UiPath este o firmă specializată în tehnologia automatizării sau creării de roboți care înlocuiesc forța de muncă umană. Daniel Dines a povestit cum a ajuns la această performanță alături de echipa sa:

„Bill Gates obișnuia să vorbească la Microsoft despre un computer pentru fiecare casă. Eu vreau un robot pentru fiecare persoană”, a spus Daniel Dines.

ADVERTISEMENT

„Credem cu tărie că putem fi lider global!”

Daniel Dines a recunoscut că se gândește serios ca UiPath să devină lider global: „Secretul creșterii rapide este că am avut un fundament bun, o tehnologie bună care a răspuns la nevoile pieței.

Pe lângă acest lucru, dezvoltarea atât de rapidă are de-a face cu abordarea, cu mentalitatea – noi am crezut cu tărie că putem fi lider global”, a mai spus Dines, care deține doar 20% din companie”.

ADVERTISEMENT

Programatorul a oferit un interviu exclusiv revistei americane Forbes intitulat „De la comunism la coding”. Daniel Dines a apărut pe coperta revistei și a fost descris ca fiind miliardarul care a schimbat fața industriei din care face parte. Interviul a fost acordat din București.

„În aprilie, investitorii de pe Wall Street, inclusiv Wellington Management, au investit 568 de milioane dolari (în UiPath – n.r.), la o evaluare de 7 miliarde de dolari, făcând din Dineș, care deține mai mult de 20%, primul miliardar din bots din lume” scrie Forbes.

ADVERTISEMENT
  • 80 de ani a împlinit Ion Țiriac pe 9 mai