Sporturi

Ion Țiriac, o nouă inovație în tenis! Madrid Open, primul turneu de zgură care va beneficia de arbitraj video

18.02.2020 | 15:15
Ion Tiriac o noua inovatie in tenis Madrid Open primul turneu de zgura care va beneficia de arbitraj video
ADVERTISEMENT

Turneul de tenis patronat de Ion Țiriac, Madrid Open, va fi prima competiție de zgură care va beneficia de arbitraj video.

Madrid Open, primul turneu de zgură care va beneficia de arbitraj video

Site-ul oficial al turneului Madrid Open a anunțat oficial că ediția din 2020 de la Caja Magica va fi prima competiție de zgură din istoria tenisului vare va beneficia de arbitraj video.

ADVERTISEMENT

Tehnologia folosită va fi cea a Foxtenn, un concurent al Hawk-Eye, și va fi disponibilă pe principalele trei are de la Caja Magica, Manolo Santana, Arantxa Sanchez-Vicario și terenul 3, atât la meciurile masculine, cât și la cele feminine.

”Era nevoie de o schimbare pe zgură”

”Suntem foarte mândri că avem oportunitatea de a utiliza această tehnologie la Mutua Madrid Open 2020. Inovația a fost întotdeauna un semn distinctiv pentru turneul nostru, iar această decizie reafirmă acest spirit”, a declarat directorul competiției din capitala Spaniei, Feliciano Lopez.

ADVERTISEMENT

”Nu există nicio îndoială că tehnologia va oferi un  ajutor semnificativ jucătorilor. Era nevoie de o schimbare pe zgură și suntem foarte bucuroși că prima experiență va fi la Casa Magica. Madridul va fi mereu la vârful tehnologiei”, a mai spus Lopez.

Premii uriașe la Madrid Open

Arbitrajul video a fost introdus în tenis în 2006 şi a fost folosit pe toate suprafeţele, mai puţin pe zgură. La partidele pe această ultimă suprajaţă, jucătorii solicitau arbitrului să coboare din scaun şi să verifice urma lăsată de minge.

ADVERTISEMENT

Turneul Madrid Open se va desfășura în perioada 2-10 mai, iar la feminin este încadrat la nivelul Premier Mandatory și are premii în valoare totală de 8.344.977 de dolari.

Federer nu vine la turneul la Țiriac

Simona Halep a câștigat de două ori competiția din capitala Spaniei, în 2016 și 2017, iar anul trecut a fost învinsă în finală de olandeza Kiki Bertens.

ADVERTISEMENT

În schimb, de la turneul ATP organizat de Ion Țiriac la Madrid va lipsi legendarul Roger Federer. Elvețianul și-a stabilit programul pentru această primăvară și singurul turneu de zgură la care va participa va fi Roland Garros.

ADVERTISEMENT