Sport

Ion Țiriac organizează un nou turneu de tenis din circuitul WTA, la București. Când va avea loc

Bucureștiul revine pe harta internațională a tenisului mondial. Ion Țiriac va organiza anul acesta un turneu din seria WTA 125. În 2019 a găzduit capitala României ultimul eveniment sportiv din circuitul mondial.
03.08.2022 | 12:55
Ion Tiriac organizeaza un nou turneu de tenis din circuitul WTA la Bucuresti Cand va avea loc
Ion Țiriac a povestit cum a uitat cele două mașini Ferarri în garajul din Munchen. Sursă foto: Sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Miliardarul Ion Țiriac nu renunță la organizarea de turnee de tenis. Omul de afaceri a anunțat că un nou turneu WTA va fi găzduit de București în această toamnă.

Ion Țiriac: ”Vreau ca acest turneu să aibă continuitate”

Fostul jucător de Cupa Davis a României, Ion Țiriac, va organiza un turneu WTA 125, la București, în această toamnă, în perioada 10-18 septembrie. Meciurile vor fi găzduite de Centrul Național de Tenis.

ADVERTISEMENT

Este primul eveniment din circuitul mondial de tenis după o pauză de trei ani. Ultima oară când capitala României a găzduit un turneu WTA s-a întâmplat în 2019, atunci când s-a derulat BRD Bucharest Open.

”Organizarea acestui turneu reprezintă suma eforturilor depuse pentru a păstra Bucureştiul pe harta internaţională a turneelor de tenis. Scopul Fundaţiei Ţiriac este de a încuraja practicarea sportului în rândul tinerilor, iar organizarea acestei competiţii vine să completeze misiunea Fundaţiei.

ADVERTISEMENT

Iată că după o pauză de trei ani, iniţiativa Fundaţiei Ţiriac face ca Bucureştiul să fie, din nou, gazda unei dispute sportive de talie mondială în sportul alb.

Cu siguranţă voi face tot posibilul ca acest turneu să aibă continuitate, pentru că oferă bază şi încredere tenisului românesc”, a explicat Ion Ţiriac.

ADVERTISEMENT

Premii de 115.000 USD şi 160 de puncte WTA

Noul turneu de la București – Țiriac Foundation Trophy nu este unul de top din circuitul mondial, dar oferă jucătoarelor participante șansa de a aduna puncte în clasamentul mondial WTA.

Nici premiile oferite nu sunt de neglijat. Conform anunțului făcut de Ion Țiriac, premiile totale ale competiției se ridică la 115.000 de dolari și 160 de puncte WTA.

ADVERTISEMENT

Pe tabloul principal vor fi acceptate 32 de jucătoare, în turneul de simplu, plus opt perechi în întrecerea de dublu. Costurile totale de organizare se ridică la aproximativ 300.000 de euro.

”Cu siguranţă acest turneu WTA 125 organizat într-o săptămână strategică din calendarul tenisului va oferi o experienţă relevantă atât jucătorilor consacraţi, cât şi noilor vedete ale sportului alb care vor concura pentru un titlu prestigios în faţa unei mulţimi pasionate”, a reacționat preşedintele WTA, Steve Simon.

ADVERTISEMENT
Tags: