News

Ion Țiriac, pro vaccinului lui Vladimir Putin: ”Acum să vedem și cât costă”

24.08.2020 | 10:37
Ion Tiriac pro vaccinului lui Vladimir Putin Acum sa vedem si cat costa
ADVERTISEMENT

Ion Țiriac (81 de ani) susține că este de acord cu vaccinul găsit de ruși pentru noul tip de coronavirus. Omul de afaceri are încredere în soluția găsită de cercetătorii lui Vladimir Putin, în ciuda faptului că șeful statului, Klaus Iohannis, a declarat că nu-l va importa.

Influentul afacerist nu are îndoieli în privința vaccinului descoperit de ruși, mai ales pentru că acesta a fost deja testat pe una dintre fiicele președintelui Vladimir Putin (67 de ani). Fostul jucător profesionist de tenis speră ca pandemia să se încheie curând datorită acestui leac.

ADVERTISEMENT

De asemenea, miliardarul este de părere că vaccinul rusesc îi va face pe americani și ruși să lucreze și mai aprig la descoperirea vaccinului care să pună capăt pandemiei de coronavirus care a pus stăpânire pe întreaga omenire de mai bine de 8 luni.

Ion Țiriac susține vaccinul descoperit de ruși pentru COVID-19

„Rusia e prima țară care susține că a descoperit un vaccin împotriva noului coronavirus. Președintele Vladimir Putin a susținut că acesta i-a fost administrat uneia dintre fetele sale, însă comunitatea științifică internațională are îndoieli majore asupra validității acestui vaccin. 

ADVERTISEMENT

Sperăm că și acest COVID încet-încet o să dispară. Eu cred foarte mult în vaccinul ăla rusesc. Nu sunt membru al niciunui partid, chiar dacă nimeni nu crede asta. Nici nu împart lucrurile în ruși, americani sau chinezi. 

Dacă au lucrat la acel vaccin și există, aș vrea să-l văd pe ăla căruia tatăl i-a murit, iar maică-sa îi e în spital, și nu îl ia. Suntem oameni serioși sau vorbim numai prăpăstii?”, a declarat Ion Țiriac pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Renumitul om de afaceri este conștient că vaccinul rusesc nu va fi unul ieftin în condițiile în care testul pentru COVID-19 costă 27 de euro în Germania și 90 de euro la noi în România. Ion Țiriac se așteaptă ca prețul vaccinului să ajungă chiar și la 2.000 de lei.

„Sunt sigur că o țară, o putere, o națiune ca Rusia nu vine pe piață cu un vaccin din ăsta… Acum să vedem și cât costă. Depinde și cu ce vine pe piață. Costă 2 lei sau 2.000 de lei? Testul la noi în țară costă 90 de euro, iar în Germania costă 27 de euro. (…)

ADVERTISEMENT

Treaba cu rușii va accelera și treaba cu China și Statele Unite. E o treabă morală și socială, nu doar comercială sau politică. Dar nu se va fabrica peste noapte și n-o să-i blestem eu pe ruși că vor vrea să dea întâi națiunii lor vaccinul”, a mai precizat fostul tenismen, potrivit sursei citate.

 

ADVERTISEMENT