Sporturi

Ion Ţiriac semnează noul contract cu Primăria din Madrid pentru turneul pe care-l patronează! Înţelegere de 30 de milioane de euro!

09.04.2019 | 14:40
Ion Tiriac semneaza noul contract cu Primaria din Madrid pentru turneul pe carel patroneaza Intelegere de 30 de milioane de euro

Ion Ţiriac semnează noul contract cu Primăria din Madrid pentru turneul pe care-l patronează! Ion Ţiriac era la un pas de a muta turneul de tenis pe care-l patronează la Madrid din Capitala Spaniei în Germania, însă Primăria din Madrid a acceptat toate condiţiile puse de magnatul român, aşa că turneul Mutua Madrid Open va continua să existe în Spania pentru încă cel puţin 12 ani!

Ion Ţiriac are o nouă înţelegere cu Primăria din Madrid

Ion Ţiriac, cel mai bogat om din România, semnează în cursul zilei de azi noua înţelegere cu reprezentanţii Primăriei din Madrid pentru păstrarea competiţiei în Capitala Spaniei, anunţî ABC.es. Ion Ţiriac va câştiga din acest contract peste 30 de milioane de euro, înţelegere care este valabilă pentru următorii 12 ani, până în 2031. Aşadar, condiţiile puse de magnatul român au fost acceptate de iberici, iar Ţiriac va câştiga anual sume cuprinse între 2,5 şi 3,5 milioane de euro de la Primăria din Madrid.

Înainte ca acest contract să fie semnat, Ion Ţiriac a ameninţat că va muta turneul din Madrid în altă ţară dacă ibericii nu-i vor lua în calcul condiţiile cerute, printre care şi construirea unor noi arene. Reprezentanţii Primăriei au cedat într-un final presiunilor, realizând cât de mult ar pierde dacă ar renunţa la acest turneu, care atrage în fiecare an o mulţime de iubitori ai sportului şi turişti, totodată.

Ion Ţiriac
Ion Ţiriac semnează noul contract cu Primăria din Madrid pentru turneul pe care-l patronează

Ion Ţiriac, hotărât să-şi consolideze averea

“Pentru mine, ideal ar fi ca turneul să rămână aici încă 20 de ani, dar nu putem sta dacă nu suntem doriţi. Dacă turneul nu este necesar pentru Madrid, nu putem fi aici. Nu înţeleg cum sunt oameni care nu doresc acest turneu aici, când el aduce bani pentru oraş şi pentru Spania. Oraşul nu pierde bani, ci câştigă, pe lângă publicitatea generată. Dar nu eu sunt cel care trebuie să înţeleagă asta, ci cei care au responsabilitatea. Eu trebuie să mă asigur că turneul continuă, aici sau în altă parte”, a declarat Ţiriac pentru Marca.