Sporturi

Ion Țiriac știe cum poate deveni tenisul mai spectaculos. Ce modificare cere

10.11.2020 | 22:42
Ion Țiriac știe cum poate deveni tenisul mai spectaculos. Ce modificare cere
Ion Țiriac și Novak Djokovic. Sursă foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Ion Țiriac, 81 de ani, se implică în continuare în lumea tenisului și are o recomandare pentru ca acest sport să fie mai spectaculos. Țiriac crede că acum tenisul nu pune accentul pe spectacol ci pe rapiditate, iar tehnica e izolată. El vrea ca mingea să fie mărită.

„După părerea mea tenisul, nu de pe vremea noastră, de acum 30 de ani, să zicem, era mult mai spectaculos decât este acum.

ADVERTISEMENT

Acum tenisul este mult prea repede, este foarte împărțit, ai ATP, ai WTA, ai Grand Slam-urile. E foarte greu să ajungi la un context comun între toate aceste organizații și să faci ceva bine pentru tenis.

Ce propune Țiriac

După părerea mea, mingea trebuie mărită. Și eu cânt asta de 25 de ani, dar nu cu 1% sau 2%, ci cu 10-15%. Jocul se face mai încet și tehnica are un cuvânt mult mai mare de spus decât ruperea mingii de fiecare dată”, a declarat Ion Țiriac într-un interviu acordat pentru pagina de Facebook a Sports Festival.

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac este proprietarul competiției de la Madrid care care cuprinde categoriile Premier Mandatory la feminin și Masters 1000 la masculin. În ultimul timp, el a spus că vrea să mute competiția la Berlin pentru că a avut parte de neînțelegeri cu municipalitatea.

Țiriac s-a văzut deja cu oficialitățile din Germania. Relația dintre fostul jucător și conducătorii Madridului a fost mai mereu tensionată, iar românul a spus de mai multe ori că va muta turneul în alt oraș.

Berlinul este orașul ales de Țiriac

Ediția din 2020 a turneului de la Madrid a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus și Ion Țiriac a avut pierderi foarte mari din acest motiv.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă se părea că relațiile cu șefii capitalei Spaniei au devenit mai bune, fostul tenismen a rămas nemulțumit și vrea să mute competiția.

Astfel, Țiriac a avut recent o întâlnire cu primarul capitalei Germaniei, Michael Muller, în care au vorbit despre o aducere a competiției Masters la Berlin.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri