Fotbal intern

Ion Țiriac, veste proastă pentru fanii lui Dinamo care visau să-l vadă investitor la club: ”Nu am vrut niciodată se devin acționarul unei echipe de fotbal”

07.02.2020 | 10:21
Ion Tiriac veste proasta pentru fanii lui Dinamo care visau sal vada investitor la club Nu am vrut niciodata se devin actionarul unei echipe de fotbal
ADVERTISEMENT

Dinamo traversează una dintre cele mai negre perioade din istoria recentă a clubului. Atât sportiv, cât mai ales financiar, echipa din ”Ștefan cel Mare” e într-o criză profundă. Fanii încearcă din răsputeri și cu toate resursele să salveze clubul. Recent, aceștia au cerut ajutorul dinamoviștilor faimoși și potenți financiar, unul dintre ei fiind Ion Țiriac.

Ion Țiriac oferă o veste proastă fanilor lui Dinamo care visau să-l vadă investitor la club: ”Nu am vrut niciodată se devin acționarul unui club de fotbal”

Aflat în topul miliardarilor în euro din România, fostul sportiv și actual om de afaceri Ion Țiriac era o persoană de care se legau speranțele fanilor în salvarea clubului din ”Groapă”.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru suporteri, dar mai ales pentru Dinamo, Țiriac are un discurs care nu dă mari speranțe că va investi la club. Afaceristul nu pare a fi atras de fotbalul intern și nici de departe de un posibil ajutor financiar acordat ”câinilor”.

Într-un interviu pentru Prosport, Ion Țiriac nu neagă faptul că gestul fanilor de a pune umărul la salvarea echipei este unul în regulă, dar consideră că nu înțelege modul de tranzaționare al acțiunilor.

ADVERTISEMENT

”Gestul suporterilor este în regulă, dar ce înseamnă 10 la sută din acțiunile lui Dinamo? Eu nu știam că Dinamo e pe Bursă. E pe Bursă? Dacă nu e scoasă la Bursă, ce fel de acțiuni sunt? De unde le iau? Le iau pe stradă, le iau în buzunar? Sau a spus Dinamo că face un inside deal cu cineva care cumpără o bucată din club.

Nu înțeleg ce înseamnă să cumpere 10 la sută… Probabil că au dat niște bani și vor înapoi o bomboană, ceva, ca să fie parte din asta. Nu îmi dau seama cum cumpără 10 la sută din acțiuni cu 100.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Practic, clubul costă un milion, net! Clean! Curat! Dar, după câte știu eu, clubul Dinamo are vreo 8 milioane datorii. Eu nu mă pricep, citesc și eu printre liniuțe. Asta e datoria? Dacă nimeni nu știe cât este exact, înseamnă că e mult mai mare!”

Țiriac răspunde cererii fanilor: ”Nu am vrut niciodată se devin acționarul unui club de fotbal”

Întrebat în legătură cu cererea publică pe care fanii lui Dinamo i-au adresat-o, aceea de a se alătura proiectului de ajutorare a clubului, Țiriac a oferit un răspuns care taie din față orice speranță de implicare.

ADVERTISEMENT

”Nu știu ce e Doar Dinamo București. Asta înseamnă că mă închid undeva pe Ștefan cel Mare și nu mai ies de acolo că Doar Dinamo București? Probabil că e vorba de logo-ul lor, a fost pus și așa mai departe, chiar nu ştiu detalii. Nu m-a excitat niciodată să devin acționar al unui club de fotbal”, a mai spus acesta pentru sursa citată.

  • 1.200.000.000 de dolari este averea lui Ion Țiriac, conform topului Forbes
ADVERTISEMENT
Tags: