Sporturi

Ion Țiriac a venit la România – Rusia în Fed Cup! Preşedintele FRT a ajuns la Cluj. FOTO

07.02.2020 | 14:21
Ion Tiriac a venit la Romania  Rusia in Fed Cup Presedintele FRT a ajuns la Cluj FOTO
ADVERTISEMENT

România – Rusia debutează vineri de la 16:00 în Fed Cup cu meciul dintre Gabriela Ruse și Ekaterina Alexandrova. Înainte de startul confruntării, Ion Țiriac va ajunge la Cluj, în premieră din postura de președinte al Federației Române de Tenis.

UPDATE, 7 februarie, ora 14:11 / Ion Ţiriac a ajuns la arena din Cluj şi va asista la meciurile din confruntarea România – Rusia. Înainte de primul meci, preşedintele FRT s-a întreţinut cu George Cosac, Dumitru Hărădău. Alina Tecşor şi Adrian Marcu.

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac vine la România – Rusia în Fed Cup!

Legendarul fost jucător este o apariție rară la competițiile de tenis, cu excepția turneelor de Mare Șlem unde o mai ajută pe Simona Halep. Ultima oară s-a întâmplat la Wimbledon 2019, când fostul lider mondial s-a impus după o finală magnifică împotriva Serenei Williams, în mai puțin de o oră.

De atunci, Ion Țiriac nu a mai apărut în lumina reflectoarelor, dar va fi prezent vineri și sâmbătă la Cluj. Sau cel puțin vineri, pentru partidele din prima zi.

ADVERTISEMENT

Și Florin Segărceanu a confirmat prezența lui Țiriac în conferința de presă din această după-amiază: „Am vorbit cu domnul Țiriac, va veni la Cluj pentru meciurile de Fed Cup. Vrea să le cunoască pe fete”, a explicat căpitanul nejucător al formației noastre.

În schimb, Simona Halep nu va fi prezentă nici din tribune, dar le-a urat succes fetelor din echipa actuală, înainte de meciul cu Rusia. Miki Buzărnescu, o altă jucătoare importantă a României, dar accidentată în prezent, și-a anunțat de câteva zile prezența pe BT Arena.

ADVERTISEMENT

Țiriac nu se întâlnise cu Buzărnescu

Ca să se înțeleagă cât de scump la vedere este Ion Țiriac, chiar Miki Buzărnescu povestea în mai 2019, chiar de ziua omului de afaceri, că nu s-a întâlnit niciodată cu el: „Sper ca într-o zi să ne cunoaștem și să vorbim”, a fost mesajul succint al fostei jucătoare de top 30 WTA. Apariția la Cluj este cu atât mai surprinzătoare, în aceste condiții.

Până la urmă, cei doi s-au întâlnit abia la Wimbledon 2019, după meciul acesteia cu Simona Halep, când a reușit să-i ia set. Atunci a felicitat-o pe Miki pentru jocul prestat, dar a ironizat-o după câteva luni, i-a pocit numele (n.r. Buzunărescu) și apoi a susținut că meciul Halep – Buzărnescu a fost unul mediocru.

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac este cel mai important mentor al Simonei Halep, este atent la cele mai mici detalii din pregătirile lui Simo, așa cum a transmis și jurnalistul FANATIK prezent la Wimbledon.

ADVERTISEMENT