Sport

Ion Ţiriac schimbă tenisul din temelii! Modificările revoluţionare pe care vrea să le facă

Ion Ţiriac a propus Federaţiei Internaţionale de Tenis să facă două schimbări majore, magnatul fiind tot mai preocupat de aspectele legate de joc.
05.04.2018 | 22:06
Ion Tiriac schimba tenisul din temelii Modificarile revolutionare pe care vrea sa le faca

Ţiriac vrea ca mingile de tenis să fie înlocuite cu unele mai lente, iar meciurile să aibă 5 seturi de câte 4 game-uri. “În primul rând, vreau ca mingile să fie mai lente, pentru ca tehnicitatea jucătorilor să iasă la suprafaţă. De asemenea, aş schimba şi felul de organizare al meciurilor, în sensul că fiecare meci să aibă 5 seturi de câte patru game-uri”, a spus Ion Ţiriac pentru ediţia tiparită a revistei Sport Bild.

Ţiriac este considerat unul dintre cei mai mari vizionari din lumea tenisului, motiv pentru care a fost inclus şi în International Tennis Hall of Fame. Omul de afaceri a încercat să schimbe tenisul şi în trecut, când a introdus zgura albastră în turneul de la Madrid. Forurile internaţionale l-au obligat la scurt timp să renunţe la idee după doar un an, întrucât mulţi jucători s-au plâns de suprafaţa de joc.

Ion Ţiriac, investiţii pe bandă rulantă

Omul de afaceri a dezvăluit că a început să construiască o universitate la Otopeni. Ţiriac spune că scopul principal al unităţii de învăţământ este să dezvolte specialişti din sport. “În acest moment am început construcţia unei universităţi, care ne va costa cu siguranţă 150 de milioane de euro. Sperăm să mai obţinem încă 200 de milioane de euro de la Uniunea Europeană, de la Bruxelles. Eu voi face 80 de ani în curând şi n-am de gând să fiu cel mai bogat om din cimitir”, a spus Ţiriac într-un interviu pentru ediţia tiparită a Sport Bild.