Sporturi

Ion Țiriac vrea să vândă turneul de la Madrid! E în negocieri și poate primi 250 de milioane de euro

02.11.2019 | 10:44
Ion Tiriac vrea sa vanda turneul de la Madrid E in negocieri si poate primi 250 de milioane de euro
ADVERTISEMENT

Omul de afaceri Ion Țiriac vrea să vândă turneul de tenis masculin de la Madrid și se află în negocieri pentru a ceda licența competiției. Conform publicației Tennis World, Țiriac discută pe această temă cu organizatorii turneului de la Viena și le-a cerut acestora 250 de milioane de euro pentru cedarea întrecerii începând cu anul 2025.

Ion Țiriac vrea să vândă turneul de la Madrid

”Vom construi un nou stadion, al cărui cost va fi de 250 de milioane de euro. Turneul nostru ar putea deveni de categoria Masters 1000, în locul celui de la Madrid, chiar dacă Țiriac a cerut 250 de milioane de euro”, a declarat Herwig Straka, directorul turneului de la Viena, cu privire la negocierile începute cu Ion Țiriac pentru vânzarea turneului de la Madrid.

ADVERTISEMENT

Relația dintre Ion Țiriac și oficialitățile Madridului a fost mai tot timpul una tensionată, miliardarul român amenințând în mai multe rânduri că va muta competițiile într-un alt oraș. Însă, după mai multe runde de negocieri cele două părți au ajuns la un acord, iar fostul tenismen va încasa între 2,5 si 3,5 milioane de euro din partea Primăriei doar pentru că a ales Madridul drept orașul gazdă al turneelor. În total, Țiriac va încasa peste 30 de milioane de euro pentru noul contract semnat până în 2031.

Disensiuni majore între Țiriac și politicienii spanioli

Deși cele două turnee patronate de Ion Țiriac la Madrid aduc venituri de aproximativ 200 de milioane de euro la fiecare ediţie, politicienii spanioli sunt nemulțumiți de noul acord semnat de cele două părți până în 2031. În noua înțelegere, autoritățile și-au luat angajamentul să construiască două noi arene, aceasta fiind o condiție pusă de fostul tenismen pentru a păstra turneul în capitala Spaniei.

ADVERTISEMENT