Sport

Ion Țiriac va organiza un nou turneu ATP la București! Când va fi programată competiția

După desființarea turneului BRD Bucharest Open, România a continuat să rămână în lumea bună a tenisului mondial doar prin turneele WTA organizate la Cluj-Napoca.
17.10.2021 | 13:52
Ion Tiriac va organiza un nou turneu ATP la Bucuresti Cand va fi programata competitia
ADVERTISEMENT

Transylvania Open începe pe 23 octombrie, cu meciurile din calificări, fază a competiției în care vor concura și trei românce, Elena Gabriela Ruse (92 WTA), Ana Bogdan (107) și Mihaela Buzărnescu (125).

Meciurile de pe tabloul principal debutează pe 25 octombrie, iar printre protagoniste vor fi Simona Halep (România, 17 WTA), Irina Camelia Begu (România, 61) și Jaqueline Cristian (România, 111, beneficiară a unui wild-card).

ADVERTISEMENT

Turneul va avea loc în Arena BT, după ce în vară s-a desfășurat Winners Sports Club, în aer liber, pe zgură. Competiția a fost câștigată de germanca Andrea Petkovic (aflată acum pe locul 70 mondial), care va veni și la Transylvania Open.

Ion Țiriac vrea un turneu ATP lângă Otopeni

Cosmin Hodor, managerul de comunicare al Simonei Halep, a făcut cunoscut faptul că România va avea, în viitorul apropiat, și un turneu ATP. „Domnul Țiriac își dorește foarte mult să aducă un turneu ATP la București.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil va fi pe zgură, înainte de Roland Garros Rămâne de văzut dacă se va putea la anul sau peste doi ani. Va fi organizat în zona Otopeni. Domnul Țiriac își dorește neapărat un nou turneu ATP la București”, a spus Cosmin Hodor, potrivit gsp.ro.

Turneul de la Belgrad, organizat în aprilie de Ion Țiriac, a fost câștigat de Matteo Berrettini

Turneul de la Roland Garros va avea loc anul viitor începând cu 22 mai, dar partidele din calificări se vor juca mai devreme. Ca urmare, competiția pe care o are în plan Ion Țiriac s-ar putea desfășura la începutul lunii mai.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri a organizat în acest an, la Belgrad, în perioada 19-25 aprilie, turnuel Serbia Open, un eveniment ATP 250, în cadrul căruia meciurile s-au desfășurat pe zgură, la Novak Tennis Center, deținut de liderul ATP Novak Djokovic.

Trofeul a ajuns la italianul Matteo Berrettini (cs 2), care a trecut în finală de rusul Aslan Karantsev (cs 3) cu scorul de 6-1, 3-6, 7-6 (0). Principalul favorit, Djokovic, a fost învins în semifinale de Karantsev cu 7-5, 4-6, 6-4.

ADVERTISEMENT

Turneul a avut loc timp de 20 de ani la București, dar în 2016 a fost mutat de Ion Țiriac în Ungaria, după ce starea Arenelor BNR s-a degradat. Competiția desfășurată pe zgură de la București a avut de-a lungul timpului câștigători de seamă, printre care Goran Ivanisevic, Thomas Muster, David Ferrer, Gilles Simon, Grigor Dimitrov sau Fernando Verdasco.

Ion Țiriac a demisionat de la conducerea FR de Tenis în iulie

Țiriac și-a dat demisia, la sfârșitul lunii iulie, din funcția de președinte al Federației Române de Tenis. El fusese ales în iunie 2019. „Îmi dau demisia astăzi, ei trebuie să se reorganizeze din toate punctele de vedere.

Trebuie să aibă undeva un directoriu cu nişte angajaţi fixi plătiţi şi, platiţi bine, ca să poată să facă ceva, ca să nu dispărem. Viitorul preşedinte trebuie să fie dedicat atâta tot, dacă nu e dedicat indiferent ce leafa are şi ce face, nu este suficient”, a declarat el la Adunarea Generală din 26 iulie.

ADVERTISEMENT
Tags: