Fotbal intern

Ion Vlădoiu a recunoscut un blat din Liga 1 ! Gigi Becali a confirmat aranjamentul

24.10.2018 | 22:32
Ion Vlădoiu a recunoscut că a jucat într-un blat din Liga 1 pe vremea când evolua la Steaua București

Fostul internațional Ion Vlădoiu a recunoscut, miercuri, că a jucat într-un blat din Liga 1 pe vremea când evolua la Steaua București. El a povestit ce s-a întâmplat la un meci cu Gloria Bistrița din sezonul 2000-2001.

Episodul a fost recunoscut cu ceva vreme în urmă și de actualul finanțator al FCSB-ului, Gigi Becali, care a dezvăluit că cei care i-au spus că întâlnirea de la Bistrița trebuie să se termine la egalitate au fost Viorel Păunescu și antrenorul din acea perioadă a Stelei, Victor Pițurcă.

Ion Vlădoiu a recunoscut un blat din Liga 1: ”Am dat bară și l-a două minute m-au schimbat”

”În sezonul 2000-2001, la un meci cu Bistrița, ni s-a spus că nu trebuie să câștigăm. Am rămas șocat. Eu am dat bară și la două minute am fost schimbat”, a declarat Ion Vlădoiu despre blatul din Liga 1 pentru gsp.ro.

Ion Vlădoiu într-un duel pentru balon cu Gheorghe Mihali într-un meci Steaua - Dinamo
Ion Vlădoiu într-un duel pentru balon cu Gheorghe Mihali într-un meci Steaua – Dinamo

În urmă cu șase ani aranjamentul fusese recunoscut și de Gigi Becali: Când am intrat în fotbal, mi s-a propus la scurt timp ca un meci la Bistriţa să se termine egal, că aşa era stabilit. Am refuzat să mai fac deplasarea la Bistriţa când am auzit şi le-am zis lui Păunescu şi Piţurcă că eu n-am venit la fotbal ca să merg la meciuri cu rezultate ştiute dinainte”.

Becali despre blatul de la Bistrița: ”Poate aş fi mers mereu pe acel drum greşit”

Finanțatorul FCSB spunea atunci că ar fi putut să aleagă un drum greșit dacă făcea deplasarea: ”Şi acel meci chiar s-a terminat egal! Dar eu mă bucur că n-am marşat şi n-am fost la acea partidă. Dacă m-aş fi dus şi aş fi acceptat aşa ceva cu mine de faţă, poate aş fi mers mereu pe acel drum greşit al aranjamentelor”.

Ion Vlădoiu, în vârstă de 49 de ani, a jucat în trei rânduri la Steaua București, 1990-1993, 1995-1996 și 2000-2001, dar a trecut și pe la rivalele Dinamo și Rapid.