Ion Voinescu a fost condus pe ultimul drum. Coroane de flori de la CSA şi FCSB

ion voinescu, ultimul drum, coroana de flori

Fostul portar de legendă al Stelei, Ion Voinescu, a fost condus pe ultimul drum la cimitirul Sfânta Vineri din Capitală.

Ion Voinescu a fost condus în această dimineaţă pe ultimul drum, iar printre cei care au trimis coroane de flori regăsim FRF, cluburile FCSB şi CSA Steaua, respectiv personalităţi din lumea fotbalului care l-au cunoscut, precum Victor Piţurcă şi Viorel Păunescu.

Cu toate acestea, dintre numele importante care au participat la înmormântare doar pe Valeriu Argăseală şi Anghel Iordănescu. Fostul portar al CCA, devenită, ulterior, Steaua, Ion Voinescu a decedat vineri, 9 martie, la vârsta de 88 de ani.

Ion Voinescu, primul portar de legendă al Stelei

Născut la 18 aprilie 1929, Ion Voinescu a apărat în 20 de meciuri poarta echipei naţionale a României. În cariera sa de senior a jucat pentru Metalul Bucureşti (1948-1950) şi pentru CCA - Steaua Bucureşti (1950-1963), câştigând de 6 ori titlul şi de 5 ori Cupa României. Pentru meritele sale sportive deosebite, i-au fost decernate Ordinul Muncii clasa a II-a şi Steaua Republicii.