News

Ionel Adrian, directorul Unifarm, suspendat din funcţie. Cine a fost numit în locul său

24.06.2020 | 19:29
Ionel Adrian directorul Unifarm suspendat din functie Cine a fost numit in locul sau
Ionel Adrian a fost suspendat din funcția de director al companiei Unifarm. Sursa foto: Inquam/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Unifarm a luat primele măsuri în cazul directorului general Ionel Adrian, pe care DNA îl acuză că ar fi cerut mită 760.000 de euro pentru un contract de achiziție a echipamentelor de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus. Este vorba despre 250.000 de combinezoane și 3 milioane de măști chirurgicale, echipamente neconforme, potrivit procurorilor.

Consiliul de Administrație al companiei aflate în subordinea Ministerului Sănătății a decis în cursul zilei de miercuri, 24 iunie, suspendarea sa din funcție, chiar dacă mandatul i-ar fi expirat oricum la jumătatea lunii viitoare. Măsura vine după ce ministrul Nelu Tătaru a anunțat că îl va demite personal în cazul în care Unifarm nu îi va desface contractul de muncă.

ADVERTISEMENT

În locul lui Ionel Adrian a fost numit Ionuţ Ionescu, acesta urmând să asigure interimatul la conducerea societății pe o durată de maxim patru luni. Nu mai târziu, însă, de finalizarea procesului de recrutare pentru postul de director general, în conformitate cu OUG 109/2011.

Unifarm l-a suspendat din funcție pe directorul Ionel Adrian, acuzat de luare de mită

În cadrul şedinţei care a avut loc astăzi, membrii Consiliului de Administraţie al CN UNIFARM SA au aprobat constatarea suspendării de drept a contractului de director general al d-lui. Ionel Adrian începând cu data de 23 iunie 2020, dar nu mai târziu de data de 14 iulie 2020, data încetării de drept a mandatului de director general.

ADVERTISEMENT

Măsura vine în urma Ordonanţei procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie de punere în acţiune a urmăririi penale si luarea măsurii controlului judiciar timp de 60 zile, precum şi a măsurii complemenatre de a nu exercita funcţia de director general şi administrator la CN UNIFARM SA.

Totodată, în cursul zilei de astăzi, reprezentanţii Adunării Generale a Acţionarilor au constatat suspendarea de drept a contractului de administrator al dlui Ionel Adrian începând cu data de 26 iunie 2020, până la ridicarea măsurii dispuse de DNA sau de către instanţa de judecată”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții companiei.

ADVERTISEMENT

Dacă Unifarm nu l-ar fi înlocuit, ministrul Sănătății era gata să-l demită personal

Într-un interviu acordat pentru Digi 24, ministrul Sănătății a declarat că așteaptă o reacție din partea Consiliului de Administrație al Unifarm în urma scandalului provocat de acuzațiile grave aduse directorului general. În absența ei, Nelu Tătaru ar fi fost pregătit să-l demită personal din funcție pe Ionel Adrian.

Am solicitat Consiliului de Administrație al Unifarm să se întrunească de urgență și să se ia o decizie în ce privește calitatea de director general a lui Adrian Ionel. Aștept această reacție a Consiliului de Administrație și voi semna și ordinele.

ADVERTISEMENT

Noi am avut în ultima lună Corp de control la Unifarm, la fel cum a fost şi de la Ministerul de Finanţe în urma unor sesizări, dar organul care conduce este Consiliul de Administraţie. Noi am făcut solicitarea de întrunire a acestui CA. În măsura în care nu se ia o decizie, voi solicita demiterea atât din funcţia de director general, cât şi din Consiliul de Administraţie a domnului Adrian Ionel”, a declarat ministrul Sănătății.

ADVERTISEMENT