Sport

Ionel Dănciulescu a remarcat plusurile lui Dinamo după victoria cu Chindia: „Dă totul pentru echipă”

Dinamo a învins Chindia cu 1-0 în ultimul meci al etapei a 19-a din Casa Pariurilor Liga 1, iar Ionel Dănciulescu, fostul atacant al „câinilor”, a spus care lucrurile care pot fi evidențiate.
14.12.2021 | 16:45
Ionel Danciulescu a remarcat plusurile lui Dinamo dupa victoria cu Chindia Da totul pentru echipa
ADVERTISEMENT

A fost nevoie să treacă 4 luni și 11 zile pentru ca Dinamo să obțină o nouă victorie în Casa Pariurilor Liga 1. Pe 2 august, „alb-roșiii” învingeau Academica Clinceni cu 3-1. Luni, echipa antrenată de Mircea Rednic a dispus de Chindia Târgoviște cu 1-0. Ambele meciuri s-au jucat în „Ștefan cel Mare”.

Aportul lui Iliev este foarte mare, spune Ionel Dănciulescu

Un câștig este Bordușanu, care a jucat și cu Clinceni bine. Răuță, chiar dacă e un jucător cu anumită limită, dă totul pentru echipă.

ADVERTISEMENT

Ivanovski e și el un câștig, chiar dacă n-a marcat decât un gol. E în joc. Iliev, un aport foarte mare”, a declarat fostul atacant Ionel Dănciulescu, la emisiunea Liga Digisport.

Totuși, jucătorul care a marcat 152 de goluri în cele 355 de meciuri pe care l-a jucat la Dinamo a tras și un semnal de alarmă. „O victorie mare, importantă pentru Dinamo. E o victorie cu șansă mare.

ADVERTISEMENT

Chindia a avut ocazii importante. Nu știu dacă mai avea forța să revină Dinamo, dacă cei de la Chindia reușeau să marcheze primii.

Dinamo are mari probleme la nivel de joc. Toată linia de fund, mari, mari probleme. Echipa a stat în câțiva jucători”, consideră Ionel Dănciulescu.

ADVERTISEMENT

Ionel Dănciulescu era demoralizat după eșecul lui Dinamo cu Academica Clinceni

Fostul atacant vede altfel lucrurile după acest succes și crede că Dinamo va reuși să se salveze de la retrogradare. În urmă cu 11 zile, însă, după meciul pierdut de Dinamo în fața Academicii Clinceni cu 1-0, Dănciulescu avea altă părere.

Nu am cum să înțeleg cum poate să te bată o echipă care nu s-a antrenat deloc de la meciul cu CFR, iar tu te-ai pregătit de sâmbătă și nu poți să bați o echipă cu atâtea probleme.

ADVERTISEMENT

Chiar nu pot să înțeleg. Dacă înainte eram optimist că ne putem salva de la retrogradare, cu părere de rău spun, că am mari dubii să te mai salvezi. Bravo celor de la Clinceni!”, a spus Ionel Dănciulescu pe 3 decembrie.

Jucătorii sunt singurii care pot mișca lucrurile în sens pozitiv, spunea Ionel Dănciulescu după eșecul cu CFR Cluj

După ce Dinamo a fost învinsă, pe teren propriu, de CFR Cluj, cu 3-0, Dănciulescu era și mai categoric. „Jucătorii sunt singurii care pot rezolva problemele de vestiar, probleme din teren, nimeni nu-și dorește să aibă numele legat de retrogradarea lui Dinamo. Ei pot mișca lucrurile în sens pozitiv.

Sunt jucători pe care nu poți să te bazezi, au meciuri bune o dată sau de două ori, cum a fost și Espinosa, pentru că e vorba despre pregătire, nu pot ajuta prea mult echipa acum.

Nu se pune problema că nu sunt pregătiți bine, pentru că am lucrat cu Mircea Rednic, știu cum lucrează la antrenamente și nici nu mă gândesc că nu se fac antrenamentele profesionist”, spunea fostul atacant pe 8 noiembrie.

Aproape 12 ani a jucat Ionel Dănciulescu în tricoul lui Dinamo

Ionel Dănciulescu a jucat la Dinamo în trei rânduri. Prima dată a făcut-o între 1995 și 1997, când a bifat 64 de meciuri și a marcat 22 de goluri. După patru sezoane la Altay Izmir și Steaua, atacantul a revenit în Ștefan cel Mare.

A îmbrăcat tricoul alb-roșu până în 2009, cu o mică pauză în care a fost împrumutat la echipa chineză Shandong Luneng, înscriind 103 goluri în cele 198 de partide.

Sezonul 2009/2010 l-a prins în lotul echipei spaniole Alicante, dar finalul carierei și l-a petrecut tot la Dinamo, retrăgându-se în 2013, după alte 93 de partide și 27 de reușite.

ADVERTISEMENT