Fotbal intern

Ionel Dănciulescu, gest uriaș pentru a ajuta Dinamo: ”Ne-a dat toate trofeele din casă”

12.04.2021 | 21:50
Ionel Danciulescu gest urias pentru a ajuta Dinamo Nea dat toate trofeele din casa
ADVERTISEMENT

Legendarul atacant al echipei Dinamo București, Ionel Dănciulescu, a făcut un gest uriaș pentru a ajuta clubul și le-a donat fanilor biletul de la meciul său cu numărul 500 în Liga 1 pentru ca aceștia să îl scoată la licitație și astfel să obțină banii necesari pentru a salva baza de pregătire de la Săftica.

Fanii-acționari din programul DDB fac noi eforturi pentru salvarea bazei de pregătire de la Săftica și au două zile la dispoziție pentru a achita următoarea tranșă către ANAF.

ADVERTISEMENT

Dacă până pe 15 aprilie nu vor strânge încă 35.000 de euro, Dinamo va pierde baza, singura proprietate a clubului.

Gest de mare campion al lui Ionel Dănciulescu pentru a salva Dinamo

În ajutorul inimoșilor suporteri de la Dinamo a sărit Ionel Dănciulescu, care într-un gest de mărinimie, după ce și-a donat toate trofeele din casă, a decis să se despartă și de un obiect cu o semnificație aparte pentru a ajuta astfel la salvarea bazei de la Săftica.

ADVERTISEMENT

Într-o postare cu titlul ”ISTORIA LUI DINAMO scoasă la licitație pentru a salva istoria lui Dinamo!”, fanii anunță că scot la licitație biletul de meci de la întâlnirea Petrolul – Dinamo, în care Ionel Dănciulescu a jucat partida cu numărul 500 în Liga 1.

”500 DE MECIURI ÎN LIGA 1 pentru a nu pierde Săftica! Danciu ne-a dat toate trofeele din casă, tot ce avea prin vitrine. Și erau multe. Și medalii și cupe și tricouri. Pentru că trebuia să strângem banii de licență anul trecut.

ADVERTISEMENT

A păstrat obiectul cel mai mărunt, dar cu cea mai mare valoare sentimentală: BILETUL de la meciul cu numărul 500. Biletul care atestă intrarea glorioasă în istoria fotbalului din România. Un record aproape imposibil de doborât de acum înainte”, au scris suporterii.

Ionel Dănciulescu gest Dinamo

Licitația pentru bilet începe de la 500 de euro

”L-a păstrat și pentru că l-am rugat să nu-l pună la bătaie. L-am implorat să nu înstrăineze bucata asta de hârtie care valorează cât o viață de fotbalist. Un document care trebuie să rămână cumva în vitrinele Muzeului Dinamo.

ADVERTISEMENT

Acum ne imploră el să acceptăm să scoatem la licitație biletul, pus cu grijă în ramă, alături de poza lui cu autograf. Sperăm din toată inima să fie adjudecat de cineva care să-l păstreze pentru muzeu, unde îl vom expune alături de numele persoanei respective și de povestea acestei licitații prin care încercăm să salvăm Pământul lui Dinamo.

Licitația pornește de la 500€. Asta înseamnă 1€ pentru fiecare meci jucat de Danciu pe prima scenă a fotbalului din România. 500€ sunt bani mulți, dar valoarea stă în primul rând în gestul lui Danciu și în scopul pentru care acest bilet este scos la vânzare. Licitația se va încheia mâine seară la ora 23:00 sau în momentul în care se va ajunge la o ofertă considerată suficientă.

Sperăm ca jucătorii tineri să înțeleagă și această latură a demersului nostru. Și dacă vor înțelege cât de greu se adună banii pentru salvarea clubului și dacă acest lucru se va reflecta în dăruirea lor pe teren, poate că și numele lor va intra în istorie într-o zi”, au continuat fanii.

Ionel Dănciulescu gest Dinamo

Fanii sunt îndemnați să cumpere bilete virtuale la meciul cu Astra

”Vă rugăm și pe voi să opriți atacurile care dau apă la moară celor ce ne urăsc. Licitația este pentru cei care înțeleg momentul greu prin care trecem. Nu toată lumea poate participa la licitație, dar putem contribui prin cumpărarea de bilete pentru meciul de mâine și prin distribuirea acestui apel.

Pentru cei mai mulți dintre noi, este o ocazie de a ajuta. Dar nimeni nu e obligat s-o facă. Să-i tratăm cu respect și pe cei care vor să liciteze. Pe lângă comentariile cu ofertele lor, putem adăuga și un screenshot cu biletele cumpărate de noi. RESPECT, IONEL DĂNCIULESCU!”, se încheie mesajul suporterilor.

În 2019, baza de la Săftica a fost folosită de  Ionuț Negoiță drept garanție pentru plata datoriilor: „Multe cluburi fac asta, trebuia pusă o garanție. Este vorba despre o rată de 71.000 de lei pe lună, adică în jur de 17.000 de euro, spunea omul de afaceri. „E practic o eşalonare făcută către ANAF pentru taxele pe doi ani, în valoare totală de 500.000 de euro”, a mai explicat Negoiță.

ADVERTISEMENT