Sport

Ionel Gane răsuflă ușurat după Dunărea Călărași – Dinamo 1-3: „Ne dorim trofeul”

04.03.2021 | 22:18
Ionel Gane rasufla usurat dupa Dunarea Calarasi  Dinamo 13 Ne dorim trofeul
ADVERTISEMENT

Antrenorul Ionel Gane a reușit să o ducă pe Dinamo în semifinalele Cupei României, după ce a învins-o pe Dunărea Călărași cu 3-1, în deplasare. Totul, la nici o săptămână după 0-5 cu Viitorul. 

Tehnicianul alb-roșiilor a fost în pericol de a fi demis după umilința cu trupa lui Mircea Rednic, astfel că această calificare este o adevărată gură de oxigen. Gane a declarat că obiectivul „câinilor” este câștigarea trofeului.

ADVERTISEMENT

Pentru Dinamo, urmează meciul de campionat cu FC Voluntari, formație aflată tot în subsolul clasamentului, la fel ca trupa lui Gane.

Ionel Gane răsuflă ușurat după Dunărea Călărași – Dinamo 1-3: „Vrem trofeul”

Tehnicianul dinamovist Ionel Gane a fost aproape de a fi demis după umilința istorică înregistrată în fața Viitorului Constanța în etapa precedentă din Liga 1. Mai mulți suporteri chiar au cerut demiterea tehnicianului, însă acestuia i s-a oferit încă o șansă.

ADVERTISEMENT

Pentru fostul secund al lui Cosmin Contra, meciul de la Călărași a fost unul cu adevărat capital, iar victoria i-a oferit o importantă gură de oxigen și credit pentru cel puițin încă o partidă. Mai ales că Dinamo nu a arătat rău pe terenul dificil al Dunării.

Paul Anton a fost decisiv la ocaziile avute, cred că a fost omul meciului. Sunt bucuros pentru meciul pe care l-a făcut. Aveam nevoie și de calificare, dar și de încredere pentru următorul joc.

ADVERTISEMENT

Făceam o glumă cu un prieten că, dacă abordam meciurile din campionat precum pe cele din Cupă, sigur eram în play-off. După ce aduni trei-patru înfrângeri, oricât i-aș motiva eu, încrederea vine tot din teren.

Realizările avute, contează foarte mult pe parcursul jocului. A ieșit bine, până la urmă, încrederea vine din joc. Am spus și după meciul cu FCSB. Cupa este un obiectiv pentru noi.

ADVERTISEMENT

Suntem în semifinale și ne dorim să câștigăm acest trofeu pe care nu l-am câștigat de mult. Va fi tur-retur în semifinale, deci șansele sunt mult mai mari”, a declarat Jerry Gane la Digisport.

Ce spune despre amicalul cu Dinamo Kiev

Suporterii din programul DDB au anunțat astăzi că Dinamo și formația lui Mircea Lucescu vor disputa un amical pe stadionul Olimpic din capitala Ucrainei. Partida va fi una prin care dinamoviștii speră să adune sume importante pentru obținerea licenței.

De asemenea, Gane a vorbit și despre situația lui Giani Crețu și Andreas Mihaiu, trimiși la echipa a doua pentru că i-au făcut o farsă macabră lui Gevaro Nepomuceno, în cantonament.

„Știam de mai mult timp că Mario Nicolae se ocupă de amicalul cu Dinamo Kiev. Știu ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni. ne ajută și financiar și îi mulțumim lui Mircea Lucescu pentru că a acceptat acest amical.

Crețu și Mihaiu sunt copii, dar a fost o glumă făcută într-un moment foarte prost, după meciul cu Astra Giurgiu. I-am trimis la tineret, au stat zece zile, iar acum ați văzut că Crețu a și jucat. Ce să le fac? Au înțeles.

Se mai întâmplă în cantonamente, stăm la hotel… Își permit și cu Nepomuceno, dar nu și-au ales bine momentul. Ne-am gândit să îi amendăm. Dar au învățat din faptul că au stat zece zile la echipa a doua”, a concluzionat Gane.

ADVERTISEMENT