Sport

Ionel Ganea, atac cu talpa la Mihai Pintilii! „Să lase ciocul mic. El e Einstein și restul sunt papagali?”

Ionel Ganea a avut un discurs dur la adresa lui Mihai Pintilii în contextul scandalului licențelor de antrenori din România.
26.01.2023 | 10:50
Ionel Ganea atac cu talpa la Mihai Pintilii Sa lase ciocul mic El e Einstein si restul sunt papagali
Ionel Ganea a lansat un atac dur la adresa lui Mihai Pintilii. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

FCSB a revenit în lupta pentru locurile fruntașe din SuperLiga, iar o parte din merit o are Mihai Pintilii. Totuși, antrenorul FCSB-ului nu deține licența Pro, astfel, pe fir a intrat Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori din România, care a precizat la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că o va duce pe FCSB în fața comisiilor. După ce alți antrenori i-au luat apărarea lui Mihai Pintilii, a venit rândul ca fostul căpitan al roș-albaștrilor să fie aspru contestat.

Ionel Ganea, atac dur la Mihai Pintilii: „Să lase ciocul mic”

Ionel Ganea nu îi ia apărarea lui Mihai Pintilii în disputa pe care o duce pe tema licențelor de antrenori, sugerându-i fostului fotbalist să nu mai fie atât de vocal. „Și eu am jucat fotbal, și eu am fost la națională… El (n.r. Mihai Pintilii) trebuie să înțeleagă să lase ciocul mic.

ADVERTISEMENT

Bun, ok, să stea acolo și să facă ce crede el de cuviință. Dar, bă Pintilii, dacă asta este legea, trebuie să o respecți! Măcar să tacă din gură! Au mai fost oameni în situația lui, dar au tăcut din gură. Nu au răspuns la nimeni. Păi, ce, el crede că e Einstein, iar restul papagali sau ce?!

El n-are studii. O luăm fără studii. Ar trebui să-i dea un salariu minim pe economie. El să tacă din gură și să meargă pe burtă ca peștele”, a declarat Ionel Ganea, potrivit as.ro.

ADVERTISEMENT

Ionel Ganea, nemulțumit de atitudinea autorităților: „DNA, DIICOT, ANAF nu mai există?”

Totodată, pe fostul internațional îl deranjează atitudinea nepăsătoare a autorităților. Ionel Ganea nu contestă valoarea de jucător a lui Pintilii, însă i-a sugerat fostului fotbalist să respecte legile.

„Nu vedeți că DNA-ul nu mai există, DIICOT-ul nu mai există, ANAF-ul nu mai există? Unde sunt? Că, dacă era vorba de vreun politician… e ca și cum ai conduce fără permis. Ai mașină și vrei să conduci, dar nu ai permis. Cam așa și aici.

ADVERTISEMENT

Tot respectul, ai jucat, ai fost fotbalist. Dar, dacă astea sunt legile, trebuie să le respecți. Dar voi vedeți că statul român stă și doarme?! S-a mai sesiszat cineva din oficiu, DNA-ul și astea?”, a mai spus Ionel Ganea.

Răzvan Burleanu, principalul vinovat: „De ce nu i se face dosar penal?”

Ionel Ganea a comparat actuala perioadă, în care scandalul licențelor de antrenori este o temă foarte disputată, cu perioada în care Mircea Sandu și Dumitru Dragomir se aflau la conducerea fotbalului din România.

ADVERTISEMENT

„După ce a plecat Mircea Sandu, i s-a făcut dosar penal! A plecat Dragomir, i s-a făcut dosar penal! Aici, de ce nu i se face dosar penal lui Burleanu și cui mai e pe-acolo și nu respectă legile?! E același lucru.

Nu vedeți? Burleanu are firmă. E singur în firma aia. Și-a făcut acolo, la el acasă, terenuri de sport pe proiecte eligibile de la FIFA și UEFA! Și vedeți că nu mai este niciun conflict de interese”, a încheiat fostul internațional.

Lucian Burchel i-a dat replica lui Mihai Pintilii: „Și-a pierdut controlul”

Mihai Pintilii a răbufnit la adresa lui Lucian Burchel odată cu primul meci oficial al celor de la FCSB din acest an. Antrenorul roș-albaștrilor a declarat că șeful Școlii de Antrenori vrea să-și facă nume pe spatele fostului fotbalist.

Oficialul FRF i-a dat replica lui Mihai Pintilii, sugerându-i ironic că și-a pierdut controlul. „Convingerile mele sunt să nu vorbesc despre ceea ce spun alții despre mine. Nu vreau să comentez lucrurile acestea. Mihai este un antrenor cu potențial. Și arată lucrul acesta. Are în spate o experiență de jucător. Dar are doar potențial.

La potențialul acesta trebuie ca prin studiu, prin calificări și licențiere, să adauge cunoștințe și experiență. Întregul proces este acesta. Studiem, punem în teren ceea ce am învățat, ori am dobândit prin experiență, și, pas cu pas, ajungem acolo unde ne dorim.

Mihai este conștient de procesul acesta. El, aseară, și-a pierdut controlul. A dovedit că nu-și poate controla emoțiile. A câștigat un meci, felicitări, echipa condusă de Leo Strizu a câștigat un meci. Este important pentru FCSB lucrul acesta. Nu pot comenta ce spune un delegat la emoții.

Aceste lucruri nu mă ating. Consider că nu greșesc cu nimic în demersurile pe care le facem pentru a determina cluburile, mai ales, dar și antrenorii, să respecte legislația din România”, a declarat Lucian Burchel, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,80 este cota pentru „ambele marchează” la meciul FCSB – Farul Constanța!

ADVERTISEMENT