Fotbal intern

Ionel Ganea, “călăul” Angliei în 2000 după victoria României U 21: “Este generația creată de Gică Hagi” EXCLUSIV

22.06.2019 | 10:29
Ionel Ganea calaul Angliei in 2000 dupa victoria Romaniei U 21 Este generatia creata de Gica Hagi EXCLUSIV
Ionel Ganea, călăul Angliei în 2000 după victoria României U 21 Este generația creată de Gică Hagi VIDEO
România a învins cu 4-2 Anglia într-un meci de vis pentru “tricolorii mici” de la Campionatul European de tineret. Toate cele 6 goluri au venit în ultimul sfert de oră al meciului, elevii lui Rădoi fiind aproape de calificarea în semifinalele competiției. Au trecut 19 ani de la victoria magică pe care România a obținut-o cu 3-2 împotriva Angliei în meciul decisiv de calificare în sferturi la Euro 2000. Aceea a fost și ultima victorie a naționalei mari la un turneu final.

Ionel Ganea, “călăul” Angliei în 2000 după victoria României U 21: “Mi-a trezit amintiri”

Atunci erou a fost Ionel Ganea, cel care, la scorul de 2-2 în minutul 89, a luat minga și a bătut penalty-ul care a calificat echipa României în sferturile de finală ale competiției. La 19 ani de la acel penalty, Ganea a trăit din nou emoții într-un meci cu Anglia, de această dată din fața televizorului. Fostul atacant a vorbit pentru FANATIK despre victoria “tricolorilor mici” și l-a felicitat pe Mirel Rădoi pentru acest succes:
“Felicitări lui Mirel Rădoi şi băieţilor săi, au fost admirabili! România a meritat pe deplin victoria, Anglia a suferit şi ea în prima parte. Este generaţia creată de Gică Hagi, în mare parte, şi nu trebuie să uităm asta. Ianis şi Florinel au fost extraordinari şi au arătat că pot să facă diferenţa la acest nivel, dacă sunt concentraţi. Cred că vor prinde transferuri importante la echipe din străinătate.
Avem şanse mari să ne calificăm în semifinale, avem golaveraj bun şi sper să nu luăm multe cu Franţa. Mă bucur pentru Puşcaş că a marcat, mi-a trezit amintiri momentul când a luat mingea să bată lovitura de la 11 metri. E adevărat că la seniori, la un turneu final, este o presiune mult mai mare decât la tineret, dar şi acolo a fost încărcătură emoţională”, a spus Ionel Ganea pentru FANATIK.

România joacă ultimul meci din grupa C pentru calificarea în semifinalele Euro 2019 luni, de la ora 22:00, împotriva Franței. Elevii lui Mirel Rădoi sunt la un pas de calificarea la Jocurile Olimpice pentru prima dată după 1964.

VEZI VIDEO: 

România – Anglia 4-2

EURO 2019 | Victorie istorică pentru România! Tricolorii înving Anglia cu 4-2 şi sunt aproape de o calificare incredibilă în semifinale, dar şi la Jocurile Olimpice pentru prima dată din 1964 încoace! Golurile noastre au fost marcate de George Pușcaș – Puski, Ianis Hagi şi Florinel Coman de două ori.??????#HaiRomania #Euro2019 #EuroU21 #U21Euro #TVRSport

Gepostet von TVRSport am Freitag, 21. Juni 2019

 

55 de ani au trecut de la ultima participare a echipei României de fotbal la Jocurile Olimpice

19 ani au trecut de la ultima victorie a naționalei de seniori la un turneu final (3-2 cu Anglia)