Sport

Ionel Ganea vreo o reconstrucție totală la echipa națională. Care sunt variantele ideale de selecționer. Exclusiv

Ionel Ganea consideră că România are nevoie de reconstrucție de la zero, iar cele mai bune variante de selecționer pentru ascest lucru sunt Hagi și Petrescu, dar și Cosmin Olăroiu.
15.11.2021 | 14:15
Ionel Ganea vreo o reconstructie totala la echipa nationala Care sunt variantele ideale de selectioner Exclusiv
ADVERTISEMENT

Cornel Dinu a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că Hagi și Olăroiu sunt cele mai bune variante pentru postul de selecționer și nu e singurul.

Ionel Ganea, fostul mare atacant al României, a tras concluziile după o nouă campanie ratată și vede drept cele mai bune variante de înlocuire a lui Mirel Rădoi pe Hagi, Dan Petrescu și Cosmin Olăroiu.

ADVERTISEMENT

Ionel Ganea, șocat de semișecul cu Islanda: „Nu mă așteptam”

Ionel Ganea se simte descumpănit după ce echipa națională a României a ratat încă o calificare la Campionatul Mondial și participarea la baraj.

„Ganezul” a recunoscut că nu se aștepta niciodată ca „tricolorii” să nu câștige pe teren propriu cu Islanda și e sigur că vina nu e doar a lui Mirel Rădoi și a jucătorilor.

ADVERTISEMENT

 „Nici nu știu ce să mai zic. Nu știu ce se vrea. Ce să mai zic? Am tot zis și nu prea aș vrea să mai vorbesc. Vina e a tuturor celor care sunt implicați acolo! Nu mă așteptam niciodată să nu batem Islanda!”. – Ionel Ganea

Ionel Ganea nu își făcea prea mari speranțe că Macedonia de Nord va face aceleași greșeli ca naționala României împotriva nordicilor, chiar dacă au reușit să revină de la 1-0: „Islanda nu a jucat rău nici la meciul cu Macedonia de Nord, dar ei au fost mai buni”.

Ionel Ganea: „Ne calificăm la Mondiale doar dacă facem o reconstrucție de la zero!”

Fostul mare fotbalist e de părere că România va rata calificarea și la Campionatul Mondial din 2026 unde vor participa în premieră 48 de echipe.

ADVERTISEMENT

„Doar dacă facem o reconstrucție de la zero! Alegi un antrenor și îl lași să își facă treaba, altfel degeaba. Burleanu o să fie reales și asta e. Cine să îl dea jos?”. – Ionel Ganea

Ganea are mare încredere în foștii săi colegi de la echipa națională, Gică Hagi și Dan Petrescu și e de părere că sunt singurii care pot ajuta echipa națională a României în acest moment delicat: „Nu știu cine vrea să vină în situația asta.  Hagi, Petrescu. Eu tot timpul o să zic Petrescu sau Hagi. Dar trebuie să își și dorească să vină! Astea sunt variantele pentru mine”.

Ionel Ganea îi taxează pe Edi Iordănescu și Cosmin Olăroiu: „Nu a jucat un meci în Liga 1!” / Îi plac frunzele! Stă acolo la gloanțe!”

Din punctul său de vedere, Cosmin Olăroiu ar fi o variantă excelentă însă consideră că e „îndrăgostit” de banii din Golf și nu va accepta niciodată să preia naționala.

ADVERTISEMENT

„Lui Olăroiu îi plac frunzele! S-a îndrăgostit de arabii de acolo. Nu ai ce să îi mai faci, să îl mai aduci la națională. Mai lasă-l și pe Olăroiu cu banii lui că are de cheltuie cinci generații de acum încolo! Nu, dar nu vrea să vină Olăroiu! Stă acolo la gloanțe!”.

Într-o intervenție în exclusivitate pentru FANATIK, Gigi Becali declara că Edi Iordănescu are o înțelegere deja cu FRF pentru a prelua echipa națională, însă Ganea nu agreează deloc această variantă:

„Nu știu dacă e omul potrivit. Pui pe unul care nu a jucat la echipa națională un meci și nici măcar în Liga 1? Mi se pare josnic! Dar e posibil orice. Mai ales că sunt alții pe extremă acolo”.

ADVERTISEMENT