Fotbal intern

Ionel Ganea îi face praf pe Vlad Chiricheș și Nicușor Bancu: „Zici că era de la circulație!”

26.03.2021 | 14:42
Ionel Ganea ii face praf pe Vlad Chiriches si Nicusor Bancu Zici ca era de la circulatie
ADVERTISEMENT

Fostul internațional Ionel Ganea nu a fost deloc mulțumit de jocul prestat de Vlad Chiricheș și Nicușor Bancu cu Macedonia de Nord. Fostul jucător al Generației de Aur și-a adus aminte de felul în care Gică Popescu făcea „legea” în defensiva „tricolorilor”, care comunica extrem de bine cu coechipierii.

Fostul mare atacant al echipei naționale îi face praf pe doi dintre titularii lui Mirel Rădoi cu Macedonia de Nord și critică degringolada din defensiva României înaintea duelului de „foc” cu Germania.

ADVERTISEMENT

„Tricolorii” au fost egalați de macedoneni în decurs de 60 de secunde, după ce în minutul 81 scorul era 2-0 pentru naționala lui Mirel Rădoi, ceea ce este un mare semnal de alarmă înainte de meciul cu Germania.

Ionel Ganea îi face praf pe Chiricheș și Bancu: „Fundașii nu comunică bine!”

Ionel Ganea a fost nemulțumit de jocul echipei naționale din comportimentul defensiv și a vrut să scoată în evidență fragilitatea „tricolorilor” din apărare, care ar putea fi taxate la fiecare ocazie de către Germania: „Problema e ce facem cu apărarea. Dacă ai o apărare forte, care dă încredere echipei, nu ai cum să nu câştigi un meci la nivelul acesta. Din punctul meu de vedere, aş lucra mai mult pe partea defensivă”, a spus fostul mare atacant la Look Sport.

ADVERTISEMENT

Primii pe care fostul internațional îi are în vizor sunt Vlad Chiricheș și Nicușor Bancu, pe care l-a ironizat fără milă: „Bancu ziceai că e de la circulație. Dacă făcea un pic pasul mai în față, era pe linie cu fundașii centrali și ar fi fost ofsaid. Stă în spate, dar problema e că mai și ridică mâna, ziceai că e de la circulație”, a mai spus fostul jucător.

Ionel Ganea îl sfătuiește pe fundașul central al naționalei, Vlad Chiricheș, să îl ia pe Gică Popescu drept exemplu, care coordona excelent jocul din apărarea reprezentativei României: „Chiricheş e căpitan, dar nu comunică. Trebuie să fie mai autoritar, cum era Gică Popescu. Îmi aduc aminte, când urla Popescu tremurau şi fanioanele de la colţ. El joacă şi într-un campionat destul de puternic, trebuia să vină cu plusul ăsta de acolo”, a fost radiografia sinceră a „Ganezului”.

ADVERTISEMENT

Ionel Ganea le ia apărarea lui Stanciu și Keșeru: „Nu trebuie să ne legăm de ei”

Ionel Ganea nu consideră că atacanții României au avut un meci slab, mai ales că echipa noastră a reușit să marcheze de trei ori și și-a creat și alte ocazii mari: „Din moment ce am marcat trei goluri, nu trebuie să ne legăm de Stanciu şi Keşeru. Şi în Anglia… Pentru cine nu cunoaşte, numărul unu în sport şi familie e comunicarea. Lucrurile astea nu se învaţă, se antrenează”, a mai explicat fostul mare jucător care consideră că tricolorii ar trebui să comunice mai mult pe teren.

Referitor la golul doi marcat de macedoneni, Ganea crede că Bancu este principalul vinovat, iar o fracțiune de secundă putea să ne coste cele trei puncte: „Aici e vorba de o fracțiune de secundă, părerea mea e că Mirel ar trebui să mai lucreze la partea asta, defensivă”, a declarat Ganea la GSP.

ADVERTISEMENT

România se află pe locul doi în grupă înaintea meciului contra celui mai dificil adversar: Germania, însă FANATIK deja a făcut calculele legate de cum putem obține calificarea la Campionatul Mondial după 23 de ani.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,67 este cota pentru ”peste 2,5 goluri marcate” la meciul România-Germania. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT