Fotbal intern

Ionel Ganea îi face praf pe jucătorii lui Dinamo: „Nu poți da vina pe antrenor. Trebuie să ai orgoliu!” Exclusiv

27.02.2021 | 13:13
Ionel Ganea ii face praf pe jucatorii lui Dinamo Nu poti da vina pe antrenor Trebuie sa ai orgoliu Exclusiv
Ionel Ganea ii face praf pe jucatorii lui Dinamo: „Nu poti da vina pe antrenor. Trebuie sa ai orgoliu!” Exclusiv
ADVERTISEMENT

Ionel Ganea consideră că fotbaliștii lui Dinamo au o mare parte din vină pentru rezultatele echipei și îi ia apărarea lui Jerry Gane. Fostul mare atacant consideră că jucătorii nu au avut nicio tresărire de orgoliu, așa cum ar trebui să arate cei care îmbracă tricoul alb-roșu.

Fostul jucător al „Generației de Aur” e fericit pentru evoluția fiului său din meciul cu Dinamo și îi mulțumește lui Gică Hagi care a avut curajul să îl aducă la Viitorul în 2019.

ADVERTISEMENT

Ganea a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre evoluția fiului său contra lui Dinamo, dar și despre situația ingrată în care se află în acest moment clubul din Ștefan cel Mare și acuză „combinațiile spaniolilor”.

Ionel Ganea e dezamăgit de lipsa de atitudine a dinamoviștilor: „Nu poți să dai vina pe antrenor!”

Fiul tău, George, gol și pasă decisivă pentru Viitorul împotriva lui Dinamo, unde ai jucat în 2006…

ADVERTISEMENT

– Sunt bucuros pentru el. A făcut un meci bun, dar eu cred că toată echipa a fost la un nivel ridicat, mai ales că era un meci extrem de important. Foarte important pentru moralul lor, mai ales că în ultimele partide nu au reușit să mai câștige. Mircea Rednic e un antrenor cu mare experiență și știe foarte bine să lucreze cu tinerii.

Dar eu zic că și Hagi are mare fler să lucreze cu tineri și știa să îi motiveze, pentru că a avut realizări foarte mari cu Viitorul. Sper ca Mircea Rednic să își îndeplinească obiectivul și să îi ducă în play-off. E o echipă cu foarte mulți jucători tineri și de calitate, care merg la loturile naționale de tineret.

ADVERTISEMENT

Ai stat de vorbă aseară cu George, așa ca de la tată la fiu?

– Foarte puțin! L-am felicitat și cam atât. Toată lumea era fericită pentru că au reușit să se motiveze singuri și să treacă peste această pasă proastă. Dacă se concentrau mai mult în defensivă, eu cred că Viitorul putea fi mult mai spus. Pentru că de marcat ei au marcat tot timpul, dar primeau imediat gol. Îmi pare rău că au pierdut și cu CFR, când au luat două goluri trase la indigou. Trebuie să te mobilizezi să scoți măcar un egal în astfel de meciuri.

„George trebuie să muncească și să ajungă la o echipă de top din afară”

Care e cel mai important sfat al lui Ionel Ganea pentru George Ganea?

– În primul rând trebuie să înțeleagă că dacă reușești să ajungi la un anumit nivel, trebuie să faci tot ce ține de tine pentru a te menține acolo, iar asta e cel mai dificil. Are calități și sper să fie foarte înțelegător și să muncească zilnic din ce în ce mai mult, pentru a-și atinge obiectivul lui personal, acela să joace la o echipă de top din străinătate.

ADVERTISEMENT

Părerea mea e că trebuie să își facă datoria aici la Viitorul și să joace cât mai mult. Apoi vom vedea. E la un club la care Gică Hagi i-a dat încredere și a avut mult curaj să îl ia și să îl bage să joace.

Dinamo nu a mai pierdut de 35 de ani acasă cu 5-0, când Hagi marca o dublă…

– Îmi pare rău pentru Dinamo. Nu știu ce se poate întâmpla acolo. Eu cred că și jucătorii au o parte de vină, nu poți să dai vina doar pe antrenor! Trebuie să ai și tu orgoliul tău de fotbalist, doar joci la cea mai titrată echipă din România. Părerea mea e că ar trebui să se gândească foarte bine, la fel cum a zis și Steliano Filip aseară, că sunt o rușine. Eu zic că ei ar trebui să fie cei care să îndrepte această situație.

Ionel Ganea îi avertizează pe jucătorii lui Dinamo: „Trebuie să schimbe totul!”

Te gândeai vreodată că Dinamo poate ajunge într-o asemenea situație?

– Sincer niciodată. Îmi pare rău pentru Dinamo. Repet, jucătorii trebuie să schimbe totul! Treaba cu spaniolii mă depășește sincer. Nu știu ce să zic! Nu cunosc detaliile acestei combinații. E greu să vorbesc despre asta.

Dinamo a trăit o rușine istorică în meciul cu Viitorul Constanța, după ce a fost învinsă pe teren propriu cu scorul de 5-0. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din 1986, când Hagi marca o dublă în victoria Sportului Studențesc cu 5-0 în „Groapă”.

„Câinii” au căzut pe locul 13 în Casa Pariurilor Liga 1, cu doar 26 de puncte din 25 de partide și se apropie vertiginos de zona retrogradării. FC Hermannstadt e la doar patru puncte de Dinamo și o partidă mai puțin disputată, la fel ca FC Voluntari care are 21 de puncte, în timp ce Poli Iași e pe ultima poziție cu 16 puncte, însă cu două meciuri mai puțin disputate.

  • 1 gol și 1 assist a reușit George Ganea în meciul cu Dinamo
  • 450.000 de euro e cota lui George Ganea, care are doar 21 de ani
  • 2006 e anul în care Ionel Ganea a evoluat în Ștefan cel Mare, unde a înscris 14 goluri în 18 meciuri
ADVERTISEMENT